EA SPORTS™ FIFA 20 on PlayStation 4, Xbox One, and PC introduces Football Intelligence, a complete gameplay rethink that unlocks a deeper level of football realism.

With the new Authentic Game Flow, user-controlled Decisive Moments, and enhanced Ball Physics System, you’ll be put at the centre of the key moments in each match you play in FIFA 20.

 Authentic Game Flow

Ova mehanika daje AI suigračima do sada neviđenu razinu inteligencije. AI suigrači će u FIFA-i 20 puno bolje shvaćati vrijeme, pozicioniranje i osjećaj prostora na terenu kroz 3 sustava – Dynamic One-on-Ones, AI Defending, Natural Player Motion.

Dynamic One-on-Ones

Ovo je fancy naziv za bolji osjećaj, odnosno flow igre. Tu se misli na puno realističnije pozicioniranje igrača, i tempo igre. To sve rezultira puno realnijim 1 na 1 situacijama. Znači, manje odbijanaca u duelima.

AI Defending

Potpuno su preradili i poboljšali AI obrambenih igrača. Posebno se tu misli na oduzimanje lopte, startove na loptu i igrače, te pozicioniranje. AI će pružiti puno pametnije branjenje, ali ove godine će igra više slobode dati igraču u obrani, a ne AI suigračima. Dakle, manje će AI obavljati zadatke, a više će sami igrači utjecati na ishod. No u svemu tome AI će se puno pametnije ponašati.

Natural Player Motion

EA je puno radio na izbacivanju metle iz kralježnice igrača, pa će sad tako kretanje igrača, ali i čitavi potezi izgledati realističnije.

Decisive Moments

Druga, velika promjena uz Authentic Game Flow su odlučujući trenuci u što spadaju “Strafe Dribbling, Controlled Tackling, Composed Finishing, i promjene u izvođenju penala i slobodnjaka.

Strafe Dribbling – je promjena koja se tiče kako napadate i otvarate prostor. To je ono kad primite loptu i driblingom otvorite prostor. Sad će taj dribling biti puno bolje izveden, imat ćemo veću slobodu kretanja i više smjerova za dribling.

Controlled Tackling – uz Active Touch sistem, omogućava vam nikad točnije i pravovremenije startove na loptu ili igrača. EA je uveo jako puno novih animacija, a što ste bolje pozicionirani i ovisno pod kojim kutom napadate loptu ili nogu igrača, utjecat će na vrijeme koje je potrebno da biste osvojili loptu i iznijeli je van.

Composed Finishing – je prerada pucanja u igri. I dalje je tu i Timed Finishing, ali sad je kompletan sustav prerađen. Sad biste one “mrtvace” trebali puno lakše zabiti, a spektakularne voleje puno manje pogađati. Ovo bi trebalo značiti da je vrijeme non-stop škarica i voleja završeno. Hvala Bogu!

Ball Physics

EA se hvali da je debelo promijenio fiziku lopta što jako utječe na realističnost igre. Na bolje, naravno. Dodali su potpuno novu putanju lopte, fiziku loptu, let lopte. Sve ovo sad ovisi o puno više faktora nego ranije.

Football Informed Motion – promjene u motion sistemu lopte znači da je EA skroz ponovno preradio rotaciju lopte i odbijanje lopte od tlo koje sad ovisi o nizu faktora, a koje jamči puno više realističnijih događaja u igri. Posebno bismo te promjene trebali vidjeti po kišnom vremenu.

New Shot Trajectories – kao što smo gore napisali, nove putanje lopte i novi AI lopte. Putanja lopte ovisit će o igraču, položaju tijela, slabijoj ili jačoj nozi, blizini protivničkog igrača, uvjetima na terenu i sl.

 

Izvorni članak pročitajte OVDJE !

 

Powered by Frostbite™, EA SPORTS™ FIFA 20 on PlayStation®4, Xbox One, and PC officially launches September 27, 2019. Pre-order* now for some great offers, including Three Days Early Access with the Champions and Ultimate Editions.

Stay tuned to the EA SPORTS FIFA FacebookTwitter, and Instagram channels for more information about FIFA 20,

* PRE-ORDER FOR ULTIMATE AND CHAMPION EDITIONS AVAILABLE ON PS4, XBOX ONE AND PC ONLY, WHEREVER FIFA POINTS ARE SOLD. CONDITIONS AND RESTRICTIONS APPLY. SEE https://www.ea.com/games/fifa/fifa-20/fifa-20-game-and-offer-disclaimers FOR FULL DETAILS.   
Official FIFA Forums. Sign up to receive emails about EA SPORTS FIFA and EA products, news, events, and promotions.