VIRTUAL FOOTBALL LEAGUE

(eFootball PES league)

PRO EVOLUTION SOCCER & FIFA

 

Virtual football league (VFL-assist) je naše najstarije i najvažnije natjecanje stoga i zaslužuje da mu se posveti najviše pažnje. U ovih 10. godina natjecanje je više puta mjenjalo svoj naziv pa tako u sezonama 2009-2010 zvalo  Cro-ps3 PES liga, 2011-2013 Cyber Symphony PES liga a od 2014-2019 nosilo je naziv Regionalna PES liga (RPL). U tom razdoblju organizirali smo 24 ligaške sezone te mnoga druga natjecanja. Zbog svoje jednostavnosti i nepredvidljivosti ovaj tip natjecanja prihvaća većina igrača i jedno je od najpopularnijih u našoj organizaciji.

 

O samom natjecanju:

VFL je ligaško online natjecanje koje je zamišljeno na principu stvarnih nogometnih liga koje pratimo tokom cijele godine. U ligama se nalaze natjecatelji te igraju sa svakim od protivnika dva puta, na domaćem i gostujućem terenu. Pobjeda donosi 3 boda dok izjednačeni susret 1 bod, poraz vas ostavlja bez bodova. Pobjednik je onaj natjecatelj koji na kraju ima najviše bodova. U slučaju istih bodova pobjednika odlučuje bolja gol razlika ili po potrebi međusobni omjer. VFL će imati nekoliko promjena na odnosu na dosadašnju našu RPL ligu.

 

Virtual football league će po prvi puta, uz PES zaživjeti i na FIFA serijalu!

 

U pravilima se mijenja dio o kartonima, naime natjecatelji koji su probijali rokove bili su upozoreni žutim kartonom a kod ponavljanja dobili  bi crveni karton odnosno DNF. Od nove sezone natjecateljima koji budu imali zaostalu utakmicu (neopravdano) dodijelit će se kazneni bod, dok bi kod ponavljanja kazneni bod udvostručili. Natjecatelji na ovaj način ne bi dobili DNF te bi liga zadržala svoju kompaktnost.

Sljedeća promjena se odnosi na izbor klubova, do sada smo vezali igrača za jedan klub tokom cijele sezone te smo ograničavali jačinu klubova, ovisno o kojoj jačini lige se radi. U sljedećoj sezoni nećemo natjecatelje „vezati“ uz jedan klub no ipak jačinu klubova ćemo ograničiti. Dakle sudionici 1.VFL bili bi ograničeni na jačinu klubova do 4.5 zvjezdica a kod izbora za utakmicu mogli bi izabrati bilo koji klub do navedene jačine sa samo jednim pravilom, domaćin bira prvi a gost NE smije izabrati isti klub.

Na ovaj način smo izbjegli „probleme“ koji su nam se događali kada bi klubovi za koje smo bili vezani bili u lošoj formi te smo izbjegli dodatne zaostale utakmice kao i kalkulacije kroz natjecanje.

 

Natjecateljska pravila su rezultat višegodišnjeg rada na online natjecanjima!

 

O ograničenjima i jačinama klubova natjecatelji će se upoznati prije početka natjecanja. 1. VFL je ujedno i liga u kojoj se nalaze najjači i najbolji igrači virtualnog nogometa u našoj organizaciji , dok će ostali tražiti svoju priliku kroz niži rang natjecanja, odnosno 2.VFL itd. ovisno o broju prijavljenih. Po četiri (4) natjecatelja će ispadati u niži rang natjecanja odnosno po četiri (4) će napredovati u viši rang natjecanja.

 

Prijave za naša natjecanja:

Da bi se prijavili na neko od naših natjecanja morati biti aktivan član naše zajednice a to postajete popunjavanjem PRISTUPNICE koji možete pronaći na naslovnoj stranici te klikom na ČLANSTVO. Nakon obrade vaših podataka i upisa u Registar članstva dobiti ćete članski broj s kojim ćete se prijaviti na sva naša natjecanja, na kućnu adresu stići će vam i članska iskaznica. Prijave za sva naša natjecanja su na našoj naslovnoj stranici, rok za prijave je do 10. rujna, 2019. godine.

Voditelji natjecanja:

Voditelji VFL su Sith_Grievous (fatamorgana)  i shaja1312 (shajaCRO), surađuju od 2009. godine te su osnivači i pokretači mnogih online liga i turnira.

ARHIVU naših natjecanja kroz sezone možete pronaći OVDJE !

Natjecateljska pravila možete pročitati OVDJE !

*Moguće su izmjene u pravilima i sistemu natjecanja, ovisno o mogućnostima PES i FIFA serijala!

 

The players are the reason why we are here, and the reason why we do what we do!

©The Twelfth player