Novi “sudac” koji je širokoj javnosti poznat kao VAR promijenio je način na koji se igra nogomet na najvišoj razini također i na ponašanja navijača unutar stadiona. Nema ništa gore nego vidjeti vaš tim kako zabija gola i nakon slavlja vam ga ponište.

Omogućujući sucima da višestruko provjere odluke u slučaju “očiglednih” pogrešaka podijelio je ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, stoga se postavlja pitanje trebali VAR biti i u igrama.

Iako igre same po sebi bi trebale imati ili imaju nultu stopu što se tiče pogrešaka u provedbi nogometnih pravila, budimo realni svi mi smo gunđali oko nekih odluka tijekom utakmica (npr. mene je žabac pobjedio golom i zaleđa što god on rekao).

A što kad bi postojao alat za osporavanja odluka tijekom igranja Fife ili PES-a, šta onda žabac??

Eto netko je i o tome razmišljao i nedavno je provedena anketa među igračima, između 5000 anketiranih nije preveliki broj s obzirom koliki ima igrača nogometnih simulacija ali nam može pružiti nekakva uvid kako igrači razmišljaju. Rezultati su slijedeći 43% je bili ZA uvođenje, 31% PROTIV i 26% KOGA BRIGA

Ovi rezultati pokazauju da je većina za uvođenje VAR-a ali očigledno nisu reprezentativni za cjelokupnu bazu igrača i vjerovatno odražavaju na suđenja u stavrnom nogometu koji ima svojih mušica.

Bilo je tu dosta rasprave od toga da već igra ima svoj VAR i da su odluke sigurno točne, pa do toga da bi to igrama pružilo dodatnu dozu realizma kojoj svi teže, šta vi mislite treba li VAR ili ne??