Društvo 12.Igrač vuče korijene iz 2010 god. od kada tim ljudi na čelu s Ivanom Šakićem (shajaCRO) i Vladimirom Mužinićem (fatamorgana) rade na organizaciji PES online ligaških natjecanja. U posljednje tri godine pokrenute su multi momčadi koje su sudjelovale na mnogim svjetskim natjecanjima. Društvo 12. Igrač broji 200 injak aktivnih igrača koji sudjeluju u raznim online PES natjecanjima. Cilj društva je promocija PES serijala i općenito eSporta u Hrvatskoj.

Naš rad i zalaganje prepoznala je i NK Lokomotiva. Pokrenuli smo zajedničku suradnju u svrhu promocije eSporta u Hrvatskoj na serijalu PRO EVOLUTION SOCCER.eSport team Lokomotiva natjecati će se u prvom profesionalnom natjecanju 11v11 u organizaciji VGL eSports & HFP (Greece) a boje tima braniti će aktivni članovi društva 12.igrač (PES igrači koji sudjeluju u raznim online natjecanjima u organizaciji društva)

Moramo naglasiti da je NK Lokomotiva kao prva na razini Hrvatske prepoznala potencijal eSporta i nama omiljenog PRO EVOLUTION SOCCERA a društvo Dvanaesti igrač prva PES organizacija koja je postigla dogovor i suradnju, nadajmo se dugotrajnu i uspješnu!

Više o našem društvu i radu možete pročitati OVDJE a od natjecanjima u našoj organizaciji OVDJE !

The pitch awaits!