Sonyjev predsjednik PlayStation ogranka Jim Ryan dao je intervju za ruski agenciju Tass gdje je otkrio kako prodaja nove PlayStation 5 konzole ide izvrsno – sve je rasprodano na svim tržištima. Prije 2 mjeseca Sony nije imao namjeru distribuirati svoje nove igre kroz pretplatu  no Jim Ryan  nam je otkrio da Sony ipak planira odgovoriti na Xbox Game Pass, pretplatničku uslugu koja je trenutno najveća prednost Xbox platforme nad PlayStationom.

Alternativa Microsoftovom  Game Passu trenutno je PlayStation Now usluga koja nije dostupna kod nas zbog logističke prepreke odnosno za svako podržano tržište PlayStation Now mora imati i servere u toj zemlji.

Korisnici koji su kupili PS5 dobiti će preko PS+ preplate čak 20 besplatnih igara već prvi dan većinom igara koje su se već dijelile preko PlayStation Plus pretplate ili su dostupne uz PlayStation Now uslugu. Xbox Game Pass za razliku od PS+ ima pristup novijim igrama.

Godišnja PS+ usluga na našem tržištu je 489,00 kn dok većinu mjeseci pretplatnici ostaju uskraćeni za “novije” naslove, što god nam budućnost donosi u ovoj borbi Microsofta i Sonya nadajmo se da će najviše profitirati igrači boljom ponudom igara.