Nakon samo pet dana od izlaska PS5 konzola stiže prvo ažuriranje. Verzija 20.02-02.25.00 dostupna je za download a “teži”  868MB a samo ažuriranje se odnosi na poboljšanje performansi sustava.

Naime (ne)sretnici koji su dobili prve konzole prije 5 dana susreli su se s nekim manjim problemima uključujući  transfer igara i ostalih podataka s PS4 na PS5, nekontrolirano gašenje DualSensea kontrolera te “rušenje” igara nakon pokretanja iz rest moda. Tako da sada već možemo reći da ćemo 19-og kada konzola bude dostupna na našem tržištu već imati prvo ažuriranje i vrlo vjerovatno rješene  manje nedostatke koji su se pokazali.

Obratite pozornost da DualSense ima vlastiti softver koji će trebati nadograditi s vremena na vrijeme. Povodom prvog spajanja PS5 će vas zamoliti da kontroler spojite priloženim kabelom kako bi se učitala nova verzija softvera kontrolera. Nemojte preskočiti taj korak  a kada nova verzija softvera bude dostupna sistem će vas upozoriti.

Na naše tržište konzola stiže 19.11.2020 a s obzirom da nas je većina svoje primjerke osigurala preko raznih web shopova dostavu možemo očekivati u petak, odnosno 20.11.2020 a neki tek i početkom idućeg tjedna odnosno 23.11.2020.