Pravila

 

Pravila su rezultat dugogodišnjeg rada i organizacije online natjecanja. Bez obzira na sve napisano najvažnije je da POŠTIVATE PROTIVNIKA a da se pravila pridržavamo! Molimo vas da smanjite igranje preko WIFI mreže, veza je puno stabilnija preko LAN kabla, molimo vas da smanjite pauziranje za vrijeme utakmice, tri su zamjene dopuštene pa je realno očekivati da se u trajanju utakmice ne pauzira više od tri puta. Nogometni BONTON nas čini igračima kakvi trebamo biti, čini našu zajednicu boljom od drugih! Bez obzira na rezultat, pobjedu ili poraz, ne oklijevajte čestitati igraču s druge strane!

NATJECATELJSKA PRAVILA

PRO EVOLUTION SOCCER

1.Igraju se 3 kola tjedno u roku od 7 dana, u slučaju potrebe može se otvorit više kola, nova kola se otvaraju četvrtkom. Za kup natjecanja voditelji određuju rokove!

2.Kola se ne smiju odigravati unaprijed osim ako za to ne postoji opravdan razlog (putovanja, posao, obaveze)!

3.U slučaju odsutnosti dužni ste se javiti administratoru/voditelju lige te navesti datum od kada do kada Vas neće biti! Tada vam se u dogovoru s voditeljima dopušta igranje kola unaprijed ili zaostatak koji nadoknađuje te po povratku!

4.Satnicu igranja određuju igrači, kako im najviše odgovara ali u roku tj. tekućem tjednu

5.Postavke za utakmice:

GENERAL MATCH SETTINGS:

 •     Match time: 10 min
 •     Injuries: ON
 •     Ball type: Zabranjene lopte u bojama
 •     Time limit: Long
 •     Extra time: OFF
 •     PK: OFF
 •     No. of sub. 3
 •     Stadium: Izbor domaćina
 •     Time: Night (Noć)
 •     Season: Random
 •     Weather: Random
 •     Lenght of grass: Izbor domaćina
 •     Pitch conditions: Random

Ovisno o serijalu PES-a

eFootball PES league cup

 • PRVI DIO (Skupine): Natjecatelji su podjeljeni u 8 skupina. Nositelji su igrači iz viših divizija, tako da su po 2 natjecatelja iz 1.lige raspoređeni u 8 skupina (prva jakosna skupina), 2 natjecatelja iz 2.lige u 8 skupina(druga jakosna skupina) dok su ostala mjesta popunjena igračima iz nižih divizija. U skupinama se igra home&away a po dva najbolje plasirana idu u 1/8 završnice. Skupine određuje ždrijeb. Postavke iste kao i za LIGAŠKE UTAKMICE.
 • DRUGI DIO (playoff) Igraju se dvije utakmice, sistem  home&away s tim da pogodak više u gostima donosi prednost.  U slučaju da nakon obje utakmice ni jedan igrač nema prednost igra se “majstorica” u tom slučaju dolazi do promjena u POSTAVKAMA te se uključuje Extra time (produžeci) i  Penalties (jedanaesterci). Domaćin u majstorici je igrač koji je bio i u prvoj utakmici domaćin(ždrijeb odlučuje). U “majstorici” ne vrijedi gol u gostima, kod neodlučenog ide se na produžetke i jedanaesterce!
 • ZAVRŠNICA (finale) Igra se jedna utakmica u POSTAVKAMA te se uključuje Extra time (produžeci) i  Penalties (jedanaesterci).

The twelfth player FA cup

 • Igra se jedna utakmica, domaćina određuje ždrijeb.
 • U slučaju neriješenog rezultata, utakmica se ponavlja no sa zamjenom domaćinstva
 • U slučaju da se igra druga utakmica, domaćin (host) dužan je uključiti jedanaesterce
 • Ako je rezultat u drugoj utakmici neriješen, pristupa se izvođenju jedanaesteraca (gol u gostima se ne računa)
 • Od četvrtzavršnice eFootball PES kupa, u slučaju neriješenog odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca-nema uzvrata i zamjene domaćinstva

6.Domaćin je dužan napraviti room u ligaškom communityu za odigravanje utakmice prema postavkama koja su navedena u PES pravilima, redni broj 5 .

7.Dopušteno je igrati sa svim klubovima ukoliko EVOLUTION CREW ne odluči drugačije!

8. Utakmice dogovarajte razumno, pošaljite poruku i pričekajte odgovor o terminu odigravanja. Dovoljno je uputiti jednom/dvaput  poruku , u slučaju neodgovaranja ili bilo kojeg drugog problema javiti se voditelju bez međusobnog prozivanja i rasprave (bilo u grupi bilo privatno)! Pokušajte se organizirati da pratite obavijesti vaše grupe i poruka u DISCORD aplikaciji, lakše vam je nego preko uobičajenih aplikacija koje koristite za privatne stvari.

9.Svi igrači su dužni slati svoja izvješća putem google forme kako bi administratori mogli ažurirati rezultate

10.Slanja izvješća su jednake važnosti kao i samo odigravanje utakmica! U slučaju ne slanja izvješća sankcije su jednake kao i kod neodigravanja utakmica.

11.Da bi se odvojili igrači koje popularno zovemo “Quiteri” ili “Interrupteri” te imali što bolju kvalitetu natjecanja od  1.rujna 2011 u našim natjecanjima moći će sudjelovati samo aktivni članovi Društva “12. igrač”.

12.Aktivni članovi su dužni platiti godišnju članarinu. O visini godišnje članarine odlučuju aktivni članovi na čelu s EVOLUTION CREW!

13.Klubovi će se birati po redoslijedu kojeg će odlučivati draft.

 • Draft za redoslijed izbora klubova će biti live ako u dogovoru s igračima nije odlučeno drugačije.
 • Klubovi će biti raspoređeni po POTOVIMA i to 1.liga  s najjačim klubovima (4.5* /5*), 2.liga (4*), 3.liga (3.5*) i 4.liga (3.5* i niže).
 • POTOVE je organizator dužan objaviti prije početka biranja klubova.
 • Klubovi van POTA koji su namijenjeni za neku od liga ne smiju se izabrati osim za ligu kojoj su namijenjeni, kako se ne bi utjecalo na kvalitetu klubova u nižem rangu natjecanja.
 • POTOVI i jačine se mogu razlikovati, ovisno o izdanju PRO EVOLUTION SOCCERA.
 • Organizator može donijeti i drugačiju odluku o načinu izbora klubova te s time upoznati natjecatelje.

14.Svaki igrač će imati jedan sat za izabrati klub, tek kada igrač prije vas izabere klub vi možete birati klub, ako ne izabere u roku onda je birati slijedećeg tj. igrača iza njega koji ima rok od 1 sata!

15.Igrač kojem istekne rok od 1h bira kada bude on-line. Rok za izbor mu ističe 3h nakon što zadnji igrač izabere klub.

16.U slučaju da prijavljeni igrač ne izabere klub a istekne rok od 3 sata poslije posljednjeg igrača koji je izabrao klub, smatra se da nije potvrdio svoje sudjelovanje u ligi, te ispada iz daljnjeg natjecanja za nadolazeću sezonu!

17.S klubom kojeg ste izabrali igrate do završetka sezone, bez mogućnosti zamjene.

18.U slučaju većeg broja sudionika igrati će se više liga uz mogućnost ispadanja, tj. promoviranja u visi rang !

19.U slučaju pucanja veze igrači se dogovaraju hoće li nastaviti utakmicu ili ponoviti, ovisno od minute kad je pukla i kakva je bila tokom cijele utakmice. U slučaju da se ne mogu dogovoriti onda će to za njih odlučiti organizatori (oni će na osnovu njihovih izvješća donijeti odluku o ponavljanju utakmice ili o rezultatu).

20.Utakmice koje se dogovorom igrača prekinu u prvih 15 minuta će se ponavljati, utakmica koja se nastavi iza navedenog vremena neće se ponavljati, već će se nastaviti od minute kada je veza pukla i pri rezultatu koji je do tada postignut osim ako se igrači ne dogovore suprotno.

21.U slučaju da prije početka utakmice veza pukne (prilikom postavljanja prve momčadi) a Vi sumnjate da je protivnik to napravio namjerno radi forme igrača, niste dužni odigrati susret već šaljete izvješće (žalbu) administratoru/voditelju lige! Ako odigrate susret Vaše izvješće (žalba) neće biti uvažena!

22.U slučaju namještanja i pogodovanja rezultata , akteri će biti kažnjeni izbacivanjem u niži rang natjecanja te zabranom nastupanja u nadolazećoj sezoni portala ili zabranom napredovanja u viši rang jednu ili više sezona !

23.Svaki igrač automatski nastupa u sljedećoj sezoni ako nije DNF ili nije najavio odsutnost. Kao takav ulazi u ždrijeb za biranje klubova a ukoliko ne izabere klub poslije zadnjeg 24h smatra se da neće nastupiti te ulazi sljedeći iz nižeg ranga! Organizator može donijeti i drugačiju odluku te tražiti potvrde za nadolazeću sezonu.

24.U slučaju da igrač preskače sezonu svoje mjesto ne može ustupiti nikom umjesto njega ulazi sljedeći najbolje plasirani iz nižeg ranga !

25.Kada se igrač koji je preskočio sezonu vraća u natjecanje , kreće iz najnižeg ranga natjecanja kao i svaki novi sudionik !

26.U slučaju odustajanja od lige nakon njenog početka, igrač koji odustane bit će kažnjen izbacivanjem iz svih natjecanja u kojima sudjeluje, a u organizaciji su 12. igrača.

 • Igrač se može vratiti iduće sezone te sudjelovati u ligama no iz najnižeg ranga kao svaki novi igrač. Organizatori mogu donijeti i drugačiju odluku, ovisno o razlozima odustajanja.
 • U slučajevima kada igrač odustane od natjecanja za vrijeme prvog dijela ligaškog natjecanja, bit će izbrisan iz natjecanja, a sve njegove do tada odigrane utakmice poništiti. Ako igrač odustane od ligaškog natjecanja nakon odigranog prvog dijela natjecanja, a prije odigravanja prve utakmice drugog dijela ligaškog natjecanja, sve njegove odigrane utakmice prvog dijela natjecanja ostaju registrirane.
 • U slučaju kada igrač za vrijeme prve polovine drugog dijela odustane od natjecanja, sve njegove odigrane utakmice prvog dijela natjecanja ostaju registrirane, a sve njegove odigrane utakmice drugog dijela natjecanja smatrat će se kao da ih nije igrao te će biti poništene.
 • U slučaju kada igrač odustane od natjecanja za vrijeme druge polovine drugog dijela natjecanja, sve njegove odigrane utakmice ostaju registrirane, a sve naredne utakmice po rasporedu registrirat će se  3-0 u korist njegovog protivnika.
 • Igrači koji su odustali ili dobili DNF iz bilo kojeg natjecanja u organizaciji 12. igrača neće moći sudjelovati u MANAGER ligama prije nego li odigraju minimalno 3 ligaške sezone u nekom od ostalih natjecanja.
 • Igrači koji budu imali odustajanje ili DNF  u bilo kojem natjecanju u organizaciji 12. igrača a u slučaju ponavljanja odustajanja ili DNF biti će isključeni iz svih natjecanja u organizaciji 12.Igrača na jednu(1) godinu, nakon toga će ih se tretirati kao nove članove društva 12. igrač

27.U slučaju zaostalih utakmica administratori će upozoriti igrača i dodijeliti mu kaznene bodove. Ako u sljedećem tjednu se zaostajanja ponove, voditelj lige dodjeljuje ponovno kaznene bodove, no kazneni se bodovi poduplavaju radi ponavljanja. O visini kaznenih bodova odlučuje EVOLUTION CREW a dužni su prije početka sezone natjecatelje upoznati s kršenjem natjecateljskih pravila.

 • Svako upozorenje je minimalan kazneni bod dok kod ponavljanja kazneni bodovi rastu!
 • DNF dodjeljuju isključivo članovi organizatori , mogu se dodijeliti zbog zaostalih, nešportskog ponašanja ili kršenja PES pravila !

28.U slučaju da dva ili više natjecatelja imaju isti broj bodova, o zauzetom mjestu u konačnoj tablici odlučuje:

 •  bolja gol razlika između postignutih i primljenih golova u svima utakmicama lige.
 • ako je i dalje isto stanje odlučuje veći broj golova postignutih na svim utakmicama lige
 • ako je i dalje isto stanje odlučuje međusobni omjer natjecatelja
 • ako je i dalje isto stanje – odlučuje majstorica

29.Od 1.1.2018 donijeta je odluka od prijavljivanju smetnji prilikom igranja (LAG) bio on slučajan ili namjeran. LAG se prijavljuje isključivo voditelju lige koji je dužan voditi evidenciju. Ukoliko bude više žalbi na jednog igrača njegov status se “zamrzava” dok ne riješi problem otvaranjem portova, promjenom rutera ili operatera!

30.Igrači koji se nedolično ponašaju na forumu, ne poštuju protivnika, vrijeđaju jednako tako mogu biti kažnjeni izbacivanjem iz daljnjeg natjecanja, oduzimanjem bodova, upozorenjem bez obzira igrali sve utakmice u roku ili ne, kao takvi njihov ID će se naći na listi blokiranih kao i onog koji odustane u pola sezone, ne odigrava na vrijeme, o čemu odlučuje EVOLUTION CREW

31.Klauzula o neaktivnosti-rokove igranja donosi EVOLUTION CREW! Nepoštivanje istih rezultira obično diskvalifikacijom igrača iz daljnjeg natjecanja!

32.O broju sudionika u ligama odlučuje EVOLUTION CREW

33. Od 27.02.2020 stupa na snagu pravilo o namjernom zadržavanju igre i namjernom rušenju s leđa u "situaciji 1na1" Nepoštivanje ovog pravila rezultira registriranjem utakmice 3:0 protiv kršitelja istog. Ukoliko dođe do višestrukog nepoštivanja pravila rezultirati će diskvalifikacijom igrača iz daljnjeg natjecanja!

1.Igraju se 3 kola tjedno u roku od 7 dana, u slučaju potrebe može se otvorit više kola, nova kola se otvaraju četvrtkom. Za kup natjecanja voditelji određuju rokove!

2.Kola se ne smiju odigravati unaprijed osim ako za to ne postoji opravdan razlog (putovanja, posao, obaveze)!

3.U slučaju odsutnosti dužni ste se javiti administratoru/voditelju lige te navesti datum od kada do kada Vas neće biti! Tada vam se u dogovoru s voditeljima dopušta igranje kola unaprijed ili zaostatak koji nadoknađuje te po povratku!

4.Satnicu igranja određuju igrači, kako im najviše odgovara ali u roku tj. tekućem tjednu

5. Maksimalna jačina ekipe u prvom dijelu sezone je 1500, a nakon toga svaki igrač ovisno o poziciji na tablici dobiva određen broj bodova s kojim može pojačati ekipu, dopušteni su igrači svih boja lopti ( bijela, brončana, srebrna, zlatna, crna, crna legende )

6.Postavke za utakmice:

 

GENERAL MATCH SETTINGS:

Match time: 10 min
Injuries: ON
Ball type: Zabranjene lopte u bojama
Time limit: Long
Extra time: OFF
PK: OFF
No. of sub. 3
Stadium: Izbor domaćina
Time: Night (Noć)
Season: Random
Weather: Random
Lenght of grass: Izbor domaćina
Pitch conditions: Random

7. Ekipe su podijeljene u dvije lige ( SJEVER - JUG ), a po najbolja dva plasirana iz svake divizije na kraju sezone ide u završnicu koja se igra po knockout sistemu natjecanja (FINAL FOUR)
FINAL FOUR se igra na dvije pobjede s uključenim produžetcima i penalima.

8. myClub PESBALL league cup

PRVI DIO (Skupine): Natjecatelji su podjeljeni u skupine. U skupinama se igra home&away a po dva najbolje plasirana idu u završnicu. Skupine određuje ždrijeb. Postavke iste kao i za LIGAŠKE UTAKMICE.

DRUGI DIO (playoff) Igraju se dvije utakmice, sistem home&away s tim da pogodak više u gostima donosi prednost. U slučaju da nakon obje utakmice ni jedan igrač nema prednost igra se “majstorica” u tom slučaju dolazi do promjena u POSTAVKAMA te se uključuje Extra time (produžeci) i Penalties (jedanaesterci). Domaćin u majstorici je igrač koji je bio i u prvoj utakmici domaćin(ždrijeb odlučuje). U “majstorici” ne vrijedi gol u gostima, kod neodlučenog ide se na produžetke i jedanaesterce!
ZAVRŠNICA (finale) Igra se jedna utakmica u POSTAVKAMA te se uključuje Extra time (produžeci) i Penalties (jedanaesterci).

9. BONUSI za myClub BALL:
Bonusi za rast se dodijeljuju na polusezoni po sljedećem kriteriju:
1. mjesto (vodeći) + 100 ( 1600 maxTEAM STRENGTH )
2. mjesto + 110 ( 1610 maxTEAM STRENGTH )
3. mjesto + 120 ( 1620 maxTEAM STRENGTH )
Svaku sljedeću sezonu bodovi se izravnavaju te je start ponovno s jednakom jačinom momčadi (O jačini odlučuje organizator).

10.Svi igrači su dužni slati svoja izvješća putem google forme kako bi administratori mogli ažurirati rezultate

11.U slučaju pucanja veze igrači se dogovaraju hoće li nastaviti utakmicu ili ponoviti, ovisno od minute kad je pukla i kakva je bila tokom cijele utakmice. U slučaju da se ne mogu dogovoriti onda će to za njih odlučiti organizatori (oni će na osnovu njihovih izvješća donijeti odluku o ponavljanju utakmice ili o rezultatu).

12.Utakmice koje se dogovorom igrača prekinu u prvih 15 minuta će se ponavljati, utakmica koja se nastavi iza navedenog vremena neće se ponavljati, već će se nastaviti od minute kada je veza pukla i pri rezultatu koji je do tada postignut osim ako se igrači ne dogovore suprotno.

13.U slučaju da prije početka utakmice veza pukne (prilikom postavljanja prve momčadi) a Vi sumnjate da je protivnik to napravio namjerno radi forme igrača, niste dužni odigrati susret već šaljete izvješće (žalbu) administratoru/voditelju lige! Ako odigrate susret Vaše izvješće (žalba) neće biti uvažena!

14.U slučaju namještanja i pogodovanja rezultata , akteri će biti kažnjeni zabranom nastupanja u nadolazećoj sezoni portala.

15. Od 1.1.2018 donesena je odluka od prijavljivanju smetnji prilikom igranja (LAG) bio on slučajan ili namjeran. LAG se prijavljuje isključivo voditelju lige koji je dužan voditi evidenciju. Ukoliko bude više žalbi na jednog igrača njegov status se “zamrzava” dok ne riješi problem otvaranjem portova, promjenom rutera ili operatera!

16.Igrači koji se nedolično ponašaju na forumu, ne poštuju protivnika, vrijeđaju jednako tako mogu biti kažnjeni izbacivanjem iz daljnjeg natjecanja, oduzimanjem bodova, upozorenjem bez obzira igrali sve utakmice u roku ili ne, kao takvi njihov ID će se naći na listi blokiranih kao i onog koji odustane u pola sezone, ne odigrava na vrijeme, o čemu odlučuje EVOLUTION CREW

17. Na kraju polusezone igrači koji nisu poštivali neka od pravila, dobivaju kaznu u obliku smanjivanja jačine ekipe ( -10 )

****  Utakmice dogovarajte razumno, pošaljite poruku i pričekajte odgovor o terminu odigravanja. Dovoljno je uputiti jednom/dvaput  poruku , u slučaju neodgovaranja ili bilo kojeg drugog problema javiti se voditelju bez međusobnog prozivanja i rasprave (bilo u grupi bilo privatno)! Pokušajte se organizirati da pratite obavijesti vaše grupe i poruka u DISCORD aplikaciji, lakše vam je nego preko uobičajenih aplikacija koje koristite za privatne stvari.

 

Pravila, nagrade i sankcije za 7. sezonu FML

IGRAČI I ROSTERI

 1. Za prvi prijelazni rok u kojem ste složili momčad imali ste na raspolaganju 75 mil. € ( vrijednost igrača se gleda na www.transfermarket.com u daljnjem tekstu TM ). Igrače koje ste doveli ostaju u klubu dok god ih ne prodate, otpustite, budu izbrisani iz database-a ili dok neko u prijelaznom roku ne plati odštetu potrebnu za raskid ugovora. U svakom idućem prijelaznom roku imati ćete onoliko koliko zaradite u prethodnoj sezoni
 1. Kod slaganja ekipa potrebno je voditi računa o tri faktora:
 • minimalan broj registriranih igrača je 18
 • maksimalan broj registriranih igrača je 25 ili ukoliko ste izgradili nogometnu akademiju onda je 35
 •  maksimalan broj igrača od 21 godine i starijih je 25 po ekipi
 1. Ukoliko jedan ili više igrača budu izbrisani iz database-a, manager dobiva onoliko novaca natrag koliko je igrač vrijedio u trenutku brisanja s database-a, te ima pravo angažirati zamjenu u sljedećem prijelaznom roku
 1. Manager kluba može igrača kojeg više ne želi u svojoj ekipi otpustiti tokom prijelaznog roka i za njega dobija 100 % igračeve vrijednosti
 1. Na kraju prvenstva svaki manager daje plaću svojim igračima ovisno o njihovim overall ocjenama:  
 1. Troškovi medicinskih usluga po sezoni za klub iznose 5 mil. €
 1. Troškovi održavanja infrastrukture (stadion) kluba po sezoni iznose 1,5 mil. €
 1. Svaki klub na kraju sezone plaća učešće u ligi, za vođenje administracije i tehničkih detalja, i to u visini od 3 mil. €
 1. Nije dozvoljeno koristiti ekipe koje nisu u PES-u ili koje nisu ubačene putem službenog patcha udruge 12. IGRAČ

PRIJELAZNI ROK I TRANSFERI IGRAČA

 1. U prijelaznom roku dozvoljeno je kupovati, prodavati, otpuštati i posuđivati igrače
 1. Posudbe i međusobne prodaje manageri dogovaraju osobno, a svoj dogovor, službeno jedan od dvojice šalje putem Google obrasca za međusobnu prodaju ili posudbu
 1. Svaki prijelazni rok se sastoji od:
 • posudbe i međusobni transferi
 • plaćanje odšteta
 • otpuštanja igrača
 • kupovina slobodnih igrača
 1. U prijelaznom roku između dva prvenstva dozvoljeno je maksimalno 6 ulaznih transfera po klubu, a u prijelaznom roku na polusezoni jednog prvenstva dozvoljeno je maksimalno 3 ulazna transfera
 1. Posudbe igrača ne tretiraju se kao ulazni transferi
 1. Pravilo kod plaćanja odšteta glasi: u slučaju kad igrač vrijedi manje od 5 mil. €, odšteta iznosi 10 mil. € dok ako igrač vrijedi više od 5 mil. € iznos odštete je vrijednost igrača po TM X 2, znači duplo veća.

Primjer 1

 • Igrač 1 - 3,5 mil. € - raskid ugovora = 10 mil. €

Primjer 2

 • Igrač 2 - 7,3 mil. € - raskid ugovora = 14,6 mil. €
 1. Odštete se ne mogu plaćati za igrače od 20 godine i mlađe
 1. Kod kupovine igrača koji na TM nemaju cijenu, računa se cijena od 0,1 mil. € za igrača
 1. Ukoliko se otpušta igrača koji nema cijenu, klub za njega ne dobija ništa

NAGRADE I BONUSI

 1. Nagrada za sudjelovanje u sezoni 25 mil. €
 1. Nagrada za završetak sezone 3 dana ili više prije roka 5 mil. €
 1. Nagrada za završetak sezone 2 dana prije roka 1 mil. €
 1. Nagrada za osvajača lige 10 mil. €
 1. Nagrada za najboljeg golmana 2 mil. €
 1. Nagrada za najboljeg strijelca 2 mil. €
 1. Nagrada za najboljeg asistenta 1,5 mil. €
 1. Nagrada za MVP-a sezone 2,5 mil. €
 1. Nagrada za FAIR PLAY  (ekipa s najmanje kartona) - 2 mil. €
 1. Nagrada za pobjedu na domaćem terenu 100.000,00 €
 1. Nagrada za pobjedu na gostujućem terenu 200.000,00 €

FUMA MANAGER LIGA KUP

 1. FML kup igra se po pravilima VFL liga kupa
 2. Ukoliko netko od sudionika ne odigra utakmice grupne faze u roku, nema pravo nastupa u knock - out fazi FML liga kupa, a njegovo mjesto preuzima sljedeća niže plasirana ekipa koja je odigrala sve utakmice u roku, a izbačenim ekipama ne zaračunavaju se bonusi za nastup u FML liga kupa, ali MALU SI da
 1. Ukoliko iz iste skupine više klubova budu izbačeni iz knock out faze FML liga kupa, pravo nastupa stječe trećeplasirani klub iz ostalih skupina s najviše osvojenih bodova, a u obzir se uzimaju samo bodovi protiv prva dva kluba iz skupine u kojem je klub nastupao
 1. Ukoliko klubovi koji nastupaju u knock out fazi FML liga kupa ne odigraju svoje utakmice u roku, oba kluba bit će izbačena, a protivnik koji ih čeka u narednoj fazi FML liga kupa prolazi dalje automatski
 1. U knock out fazi FML liga kupa igraju se dvije utakmice, vrijedi pravilo gola u gostima, a ukoliko nakon dvije utakmice i dalje je rezultat izjednačen, igra se treća utakmica sa uključenim produžecima i penalima
 1. Finale FML liga kupa igra se samo jedna utakmica uz uključene produžetke i penale
 1. Iznimno u trećim utakmicama i finalu (utakmice sa uključenim produžecima) dozvoljeno je napraviti 4 izmjene, s time da 3 moraju biti unutar 90 minuta, a jedna je dozvoljena u produžecima
 1. Sudjelovanje u skupinama kupa i odigravanje svih utakmica u roku - 1 mil. €
 1. Sudjelovanje u četvrtfinalu 0,5 mil. €,
 1. Sudjelovanje u polufinalu 1 mil. €,
 1. Pobjednik kupa 2,5 mil. € i finalist 1,5 mil. €
 1. Najbolji strijelac kupa 1,5 mil. €
 1. Najbolji asistent kupa 1 mil. €
 1. Najbolji golman kupa 1,5 mil. €
 1. MVP kupa 2 mil. €

SUPERKUP

 1. Superkup igraju osvajač kupa i osvajač lige
 1. Ukoliko je isti manager osvojio i ligu i kup, za Superkup se bore prvak i drugoplasirani na kraju prvenstva
 1. Superkup se igra nakon završenog prvenstva i kupa
 1. Superkup se igra samo jedna utakmica uz uključene produžetke i penale i 4 dozvoljene izmjene ( 3 izmjene unutar 90 minuta i 1 izmjena u produžecima )
 1. Nagrada za osvajača Superkupa je 1,5 mil. €

KAZNE - vrijede za FML i FML kup

 1. Kazne za kartone - svaki karton 0,3 €
 1. Kazne za ne slanje SS voditelju lige - 3 mil. € po kolu ( domaćin je dužan poslati SS, ukoliko se protivnici drugačije ne dogovore )
 1. Kazne za nepotpune i nejasne (nečitke) screenshotove - 1,5 mil. €
 1. Za sve utakmice prvenstvene i u liga kupu, domaćin je dužan poslati SS (screenshotove)  utakmice adminu lige - Febo, s jasno vidljivim sljedećim podatcima:
 1. Broj kola
 2. Ekipe
 3. Rezultat
 4. Sastavi (moraju biti vidljivi golmani i MVP)
 5. Statistika utakmice (obrane golmana)
 6. Strijelci i asistenti
 7. Kartoni
 1. Kazne za nepoštivanje rokova u iznosu od 5 mil. € idu onome ko ne ispoštuje rokove odigravanja, uz to i ukoliko se radi o grupnoj fazi ili knock out fazi kupa ide i DNF iz daljnjeg natjecanja
 1. Zbog regularnosti prvenstva, na kraju sezone sve neodigrane utakmice registriraju se rezultatom 0-0 i klubovima se oduzima jedan (onaj dodijeljen registracijom utakmice 0-0) ili dva boda (ukoliko admini odluče na osnovu većeg broja neodigranih utakmica i nepoštivanja protivnika)

INFRASTRUKTURA

STADIONI

 1. Svaki klub u vlasništvu ima stadion početnog kapaciteta od 10000 sjedećih mjesta
 1. Svako sjedalo košta 10 €, te svaka domaća utakmica računa se kao rasprodani stadion, a VIP loža ukoliko postoji 50 € sjedalo
 1. Fan shop nosi 0,2 mil. € za svakog igrača koji je bio MVP u sezoni bar na jednoj utakmici
 1. Medicinski centar smanjuje troškove liječenja i brige o igračima za 50 %
 1. Svaki stadion može biti nadograđen i to:
 • dodatnom tribinom (200 € sjedalo, a maksimalan broj sjedala s uključenom VIP ložom, na stadionu je  80000 mjesta)
 • VIP loža (maksimalno jedna po stadionu i maksimalno 2500 mjesta - 700 € sjedalo)
 • Fan shop (3 mil. €)
 • Medicinski centar ( 5 mil. €)
 1. Svaka nadogradnja mora biti najavljena za vrijeme prijelaznog roka u trensfer grupi i troškovi se oduzimaju odmah u trenutku objave, a novi kapaciteti idu u funkciju s početkom nove sezone
 1. Ukoliko netko želi mijenjati klub, gubi sve nadogradnje napravljene na stadionu i uz novi klub ide i novi stadion sa početnim kapacitetom

NOGOMETNA AKADEMIJA

 1. Nogometna akademija služi klubovima za dovođenje mladih i talentiranih igrača
 1. Igrači u nogometnoj akademiji mogu biti dok ne napune 21 godine, a nakon toga ili se promoviraju u prvu ekipu ili se otpuštaju u prvom sljedećem prijelaznom roku
 1. Trošak nogometne akademije je jednokratan i iznosi 10 mil. € i plaća se odmah, a nogometna akademija može se sagraditi samo u prijelaznom roku prije početka sezone a mora biti najavljena u transfer grupi
 1. Za vrijeme provedeno u akademiji igrač ne prima plaću, nego tek kad bude prebačen u prvu ekipu
 1. Maksimalan broj u nogometnoj akademiji je od 10 igrača
 1. Kupnja igrača u nogometnu akademiju istovjetna je kupnji slobodnog igrača u redovnom prijelaznom roku, ako postoji interes od više klubova za jednog igrača, kreće se na licitaciju i najveća ponuda dobiva
 1. Igrač ako je otpušten iz nogometne akademije, klub za njega plaća porez 25% od prodajne vrijednosti
 1. Moguće je igrača koji je član prve ekipe prebaciti u nogometnu akademiju, ukoliko on ispunjava uvjete za to, samo prije početka sezone, nikako za vrijeme trajanja sezone ili na polusezoni
 1. Igrača iz nogometne akademije moguće je u bilo kojem trenutku prebaciti u prvu ekipu, ali tada kao i za ostale vrijedi pravilo plaće
 1. Član nogometne akademije može biti posuđen u drugi klub samo u njegovu prvu ekipu i taj klub isplaćuje normalno plaću igraču za vrijeme boravka u klubu

FOND ZA IZVRSNOST

 1. Fond za izvrsnost saveza stvara svoj budžet priljevom svih kazni dodjeljenih u FML ligi i FML liga kupu, administratorskih kazni te kamatama od kredita klubovima
 1. Sredstva fonda voditelji raspodjeljuju managerima za iznimna postignuća, uspjehe, korektnost,... na temelju događaja u tekućoj sezoni.
 1. Nije nužno potrošiti sav novac iz fonda, kao šta nije nužno sredstva dodijeliti u sezoni, ako ih nitko nije zaslužio
 1. Klubovi imaju mogućnost iz fonda zatražiti kredit s određenim rokom otplate i unaprijed utvrđenom kamatom
 1. Iznos kredita koji klubovi mogu dobiti određuju voditelji lige, ovisno o količini novaca u blagajni Fonda za izvrsnost
 • A - rok otplate 1 - 3 sezone
 • B - kamata 10% od glavnice godišnje
 1. Nakon svake sezone klub je dužan uplatiti u Fond za izvrsnost godišnju kamatu i dio glavnice ako želi, a nakon isteka treće sezone od kad je kredit podignut dužan je vratiti cjelokupni iznos ostatka kredita i pripadajuće kamate
 1. Klub korisnik kredita ne može uzet novi kredit dok ne vrati u cijelosti prijašnji kredit i plati kamatu

TV PRAVA

 1. Stvorena je Facebook grupa FuMa evolution manager liga TV - link
 1. U grupu se objavljuje video ili direktan prijenos ligaških i kup utakmica
 1. Svaki manager može objaviti utakmicu u kojoj je nastupio kao domaćin, ali nije obavezan to učiniti
 1. Za objavljivanje videa utakmice u  grupu , domaćina pripada iznos od 0,3 mil. € po objavljenom videu, ali mora minimalno objaviti 3 utakmice na kojima je bio domaćin, ukoliko netko objavi manje od 3 utakmice, neće dobit nagradu za one koje je objavio
 1. Ukoliko gost direktno prenosi utakmicu tada domaćin nije dužan objaviti video utakmice i ona ce biti uračunata u bonus ukoliko je pravilno objavljena.
 1. Samo pravilno objavljeni video uratci ući će u krug za nagrađivanje
 1. Pravilno objavljeni video uratci moraju imati u nazivu tim redoslijedom
 • broj kola
 • ime kluba domaćina
 • ime kluba gosta

NAGRADA IVICA OLIĆ

 1. Na kraju sezone biramo najljepši gol sezone, svaki manager ima pravo objavit svoje golove u Facebook grupu, za koje smatra da su pretendenti za najgol sezone. Video najljepših golova se šalju za vrijeme trajanja lige, gol s najviše likeova osvaja nagradu za najljepši gol sezone
 1. mjesto - 2,5 mil. €
 2. mjesto - 1,5 mil. €
 3. mjesto - 1 mil. €
 1. Video s najgolom sezone da bi konkurirao za nagradu mora u opisu sadržavati sljedeće podatke tim redoslijedom
 • ime kluba čiji je igrač postigao gol
 • igrač koji je postigao gol
 • broj kola
 1. Voditelj programa za TV prava i najgol sezone je Ljubo Blažević - tata_mata007

PREMIJE ZA MULTI EKIPU:

Trening:

 • po utakmici - 25.000,00
 • Clean sheet - 25.000,00 (LB,RB,CB,CB,DMF)
 • MVP - 25.000,00
 • Gol - 20.000,00
 • Assist - 25.000,00

Kazne:

 • Žuti karton (samo RWF, LWF i CF) - 50.000,00
 • Dva žuta kartona - 100.000,00
 • Crveni karton - 200.000,00
 • Ne dolazak na utakmicu bez najave - 1 mil. €
 • Ne odazivanje na prijave - 250.000,00

------------------------

Službene:

 • Pobjeda - 250.000,00
 • Nerjeseno - 125.000,00
 • Clean sheet - 75.000,00 (RB,LB,CB,DMF)
 • MVP - 50.000.00
 • Assist - 30,000.00
 • Gol - 30.000,00

Kazne:

 • Žuti karton (samo RWF, LWF i CF) - 100.000,00
 • Dva žuta kartona - 150.000,00
 • Crveni karton - 200.000,00
 • Ne dolazak na utakmicu bez najave - 1 mil. €
 • Ne odazivanje na prijave - 250.000,00

Nagrade za plasman:

 • Ulazak u četvrtfinale - 2,5 mil. €
 • Ulazak u polufinale - 3,5 mil. €
 • Ulazak u finale - 5 mil. €
 • Pobjeda u finalu - 10 mil. €

Nagrade za plasman se ne zbrajaju

Za ostvarivanje prava na bonuse igrač mora imati bar 70% službenih nastupa

The players are the reason why we are here, and the reason why we do what we do!

©The Twelfth player

Pravila, nagrade i sankcije za  MANAGER eLEAGUE

IGRAČI I TRANSFERI

 1. Za prvi prijelazni rok imate na raspolaganju 120.000.000€ (vrijednost igrača se gleda na www.transfermarkt.com na dan početka prijelaznog roka). Igrače koje kupite ostaju u klubu dok god ih ne prodate, otpustite, budu izbrisani iz database-a.
 2. Kod slaganja ekipa morate voditi računa o 2 stvari - minimalno 18 igrača - maksimalno 25 igrača
 3. Nije moguce kupiti igrača iz drugog kluba bez suglasnosti dosadašnjeg kluba
 4. Ukoliko jedan ili više igrača budu izbrisani iz database-a, manager dobiva onoliko novaca natrag koliko je igrač vrijedio u trenutku brisanja s database-a, te ima pravo angažirati zamjenu u sljedećem prijelaznom roku
 5. Manager kluba može igrača kojeg više ne želi u svojoj ekipi otpustiti tijekom prijelaznog roka te za njega dobiti 100% njegove trenutne vrijednosti po transfermarktu
 6. Na kraju prvenstva svaki manager daje plaću svojim igračima i to:

 1. Svaki klub na kraju sezone plaća učešće u ligi, za vođenje administracije i tehničkih detalja 2.000.000,00 € 8. Nije dozvoljeno koristiti ekipe koje nisu u PES-u ili koje nisu ubačene putem službenog patcha udruge 12. IGRAČ 9. Ako odrabrani klub sa kojim nastupate (koristite ime, grb, dresove) odlučite nakon neke sezone promjeniti tada gubite nadogradnje stadiona te vam je sa novoizabranim klubom kapacitet stadiona opet 10000 stolica.

PRIJELAZNI ROK I TRANSFERI IGRAČA

 1. U prijelaznom roku dozvoljeno je kupovati, prodavati, otpuštati i posuđivati igrače. Prodaja igrača može biti minimalno po trenutnoj vrijednosti igrača po TM.
 2. Posudbe i međusobne prodaje manageri dogovaraju osobno, a svoj dogovor, službeno jedan od dvojice šalje putem Google obrasca za međusobnu prodaju ili posudbu
 3. Svaki prijelazni rok se sastoji od:

- posudbe i međusobni transferi

- otpuštanja igrača

- kupovina slobodnih igrača

 1. U prijelaznom roku između dva prvenstva dozvoljeno je maksimalno 6 (+2) ulaznih transfera po klubu, a u prijelaznom roku na polusezoni jednog prvenstva dozvoljeno je maksimalno 3 (+1) ulazna transfera
 2. Posudbe igrača ne tretiraju se kao ulazni transferi ali klub u prvoj ekipi može imati najviše 25 igrača. Klub koji ima pun roster od 25 igrača i daje na posudbu svog igrača ne može kupiti novog igrača jer se računa da jedan klub ukupno sa svim igračima koje je dao na posudbu te doveo na posudbu ne može imati više od 25 igrača.
 3. Igrači iz akademije mogu biti posuđeni u drugi klub samo u prvu ekipu, a taj novi klub je onda dužan isplatiti plaću za tog igrača.
 1. Klub koji posudi igrača iz akademije u drugi klub ne može umjesto njega kupiti drugog igrača u akademiju. Klub koji ima akademiju može ukupno sa igračima koje je dao na posudbu iz svoje akademije imati maksimalno 10 igrača odnosno 20 ako klub ima nadograđenu akademiju.
 2. Kod kupovine igrača koji na TM nemaju cijenu, računa se cijena od 100.000€ za igrača
 3. Ukoliko se otpušta igrača koji nema cijenu, klub za njega ne dobija ništa

NAGRADE I BONUSI

 1. Nagrada za ostvareni plasman na tablici
 2. 25 mil. €
 3. 23 mil. €
 4. 22 mil. €
 5. 21,5 mil. €
 6. 21 mil. €
 7. 20,5 mil. €
 8. 20 mil. €
 9. 19,5 mil €
 10. 19 mil. €
 11. 18,5 mil. €
 12. 18 mil. €
 13. 17,5 mil. €
 14. 17 mil. €
 15. 16 mil. €
 16. 15 mil. €
 17. 14 mil. €
 1. Nagrada za ostvareni broj bodova u ligi

0 - 30 = 3.000.000,00 €

31 - 40 = 3.500.000,00 €

41 - 50 = 4.000.000,00 €

51 - 60 = 4.500.000,00 €

61+ = 5.000.000,00 €

 1. Nagrada za najboljeg golmana = 1.500.000,00 €
 2. Nagrada za najboljeg strijelca 2.000.000,00 €
 3. Nagrada za najboljeg asistenta 1.500.000,00 €
 4. Nagrada za MVP-a sezone 2.500.000,00 €
 5. Nagrada za FAIR PLAY (ekipa s najmanje kartona) - 2.000.000,00 €
 6. Nagrada za pobjedu na domaćem terenu 100.000,00 €
 7. Nagrada za neodlučen ishod na gostujućem terenu 50.000,00 €
 8. Nagrada za pobjedu na gostujućem terenu 200.000,00 €

KAZNE (za Ligu i Kup)

 1. Kazne za kartone - svaki karton kazna 300.000,00 €
 2. Kazna za više od 10 kartona ukupno u prvenstvu i kupu 3.000.000€
 3. Kazna za više od 15 kartona ukupno u prvenstvu i kupu 6.000.000€
 4. Kazna za više od 20 kartona ukupno u prvenstvu i kupu 10.000.000€
 5. Sankcije za ne slanje izvješća putem obrasca i ne čuvanje SS za potrebe provjere - 3.000.000 po kolu (obrasce popunjava domaćin, a gost ne šalje SS ali je dužan imati slike u arhivi te pokazati voditelju lige na njegov zahtijev)
 6. Sankcije za nepotpuna izvješća i screenshotove - 2.000.000,00 €

MANAGER KUP

 1. kup se igra po natjecateljskim pravilima VFL-a koja nisu regulirana drukčije u ovim pravilima, a posebno postavke utakmice
 2. Ukoliko netko od sudionika ne odigra utakmice grupne faze u roku, nema pravo nastupa u knock - out fazi FML liga kupa, a njegovo mjesto preuzima sljedeća niže plasirana ekipa koja je odigrala sve utakmice u roku, a izbačenim ekipama ne zaračunavaju se bonusi za nastup u ML kupu
 3. Ukoliko iz iste skupine više klubova budu izbačeni iz knock out faze ML kupa, pravo nastupa stječe trećeplasirani klub iz ostalih skupina s najviše osvojenih bodova, a u obzir se uzimaju samo bodovi protiv prva dva kluba iz skupine u kojem je klub nastupao
 4. Ukoliko klubovi koji nastupaju u knock out fazi ML kupa ne odigraju svoje utakmice u roku, oba kluba bit će izbačena, a protivnik koji ih čeka u narednoj fazi ML kupa prolazi dalje automatski
 1. U knock out fazi ML kupa igraju se dvije utakmice, vrijedi pravilo gola u gostima, a ukoliko nakon dvije utakmice i dalje je rezultat izjednačen, igra se treća utakmica sa uključenim produžecima i penalima
 2. Finale ML kupa igra se samo jedna utakmica u trajanju 15min uz uključene produžetke, penale te mogucnost dodatne zamjene u produžecima.
 3. Iznimno u trećim utakmicama i finalu (utakmice sa uključenim produžecima) dozvoljeno je napraviti 4 izmjene, s time da 3 moraju biti unutar 90 minuta, a jedna je dozvoljena u produžecima
 4. Sudjelovanje u skupinama kupa - svaki osvojeni bod nosi 100.000,00 €,
 5. Sudjelovanje u četvrtfinalu 500.000,00 €,
 6. Sudjelovanje u polufinalu 700.000,00 €,
 7. Pobjednik kupa 2.500.000,00 € i finalist 1.500.000,00 €
 8. Najbolji strijelac kupa 1.500.000,00 €
 9. Najbolji asistent kupa 1.000.000,00 €
 10. Najbolji golman kupa 1.000.000,00 €
 11. MVP kupa 2.000.000,00 €

SUPERKUP

 1. Superkup igraju osvajač kupa i osvajač lige
 2. Ukoliko je isti manager osvojio i ligu i kup onda se utakmica Superkupa ne igra i nema nagrade
 3. Superkup se igra nakon završenog prvenstva i kupa (jedna utakmica u trajanju 15min s uključenim produžecima i penalima te dozvoljene 4 zamjene od kojih samo tri mogu biti u regularnom dijelu utakmice, a 1 u produžecima)
 4. Nagrada za osvajača Superkupa je 1.500.000,00 €

STADION

 1. Svaki klub u startu ima stadion kapaciteta 10000 gledatelja
 2. Ulaznica na domacim utakmicama je 10€ i računa se da su sve utakmice rasprodane. Ako je stadion natkriven onda je cijena ulaznice 15€.
 3. Cijena nadogradnje stadiona za svakih dodatnih 5000 mjesta je 1.000.000€. Natkrivanje stadiona se može raditi samo za stadione sa maksimalnim kapacitetom, a cijena natkrivanja stadiona je 7.000.000€
 4. Stadioni se mogu nadograđivati i natkrivati samo između sezona
 5. Održavanje stadiona:

10000-30000 stolica 0€

30001-60000 stolica 1.000.000€

60001-80000 stolica 2.000.000€

GOL SEZONE

 1. Nagrade za top 5 golova sezone

- 1.mjesto 3.000.000€

- 2.mjesto 2.000.000€

- 3.mjesto 1.500.000€

- 4.mjesto 1.000.000€

- 5.mjesto 500.000€

 1. U konkurenciju ulaze samo oni video isječci koji sadrže sve potrebne informacije (ime strijelca, klub za koji nastupa i broj kola)
 2. Video isječci se šalju na kraju sezone kad bude otvoren rok za prijave za nagradu top gol sezone. Do tad ga čuvate u vašoj arhivi.
 3. Svaki klub ima pravo prijaviti samo jedan video isječak.

KREDIT

 1. Klubovi imaju mogućnost zatražiti kredit s određenim rokom otplate i unaprijed utvrđenom kamatom
 2. Maksimalni iznos je 30.000.000€ Rok otplate je maksimalno 3 god Kamata je 10% godišnje. Npr ako klub podigne 20mil € Kredita za 3god je duzan vratiti 26miliona €. Na nacin da se 1/3 ukupnog iznosa mora platiti na kraju prve sezone, 1/3 na kraju 2.sezone i preostala 1/3 na kraju 3.sezone.
 3. Korisnik kredita ne može uzeti novi dok ne vrati u cijelosti postojeći s pripadajućim kamatama.

NOGOMETNA AKADEMIJA

 1. Nogometna akademija služi za dovođenje mladih perspektivnih igrača.
 2. Igrači moraju biti mlađi od 21 god. Kada napune 21 promoviraju se u prvu ekipu ili otpuštaju u prvom sljedećem prijelaznom roku.
 3. Trošak gradnje nogometne akademije je 10.000.000€. Nogometna akademija može biti i nadograđena ali samo jednom te kao igradnja samo u prijelaznom roku između sezona. Trošak nadogradnje nogometne akademije je također 10.000.000€.
 4. Igrači koji se nalaze u akademiji ne igraju u prvoj ekipi, za njih klub ne isplačuje plaće.
 5. Igrači iz akademije mogu biti prodani minimalno po trenutnoj vrijednosti na TM-u ili kako se klubovi dogovore za veći iznos ali se plaća porez 10% od prodajne cijene.
 6. Igrače iz akademije možete posuditi drugom klubu ali je taj klub dužan isplatiti plaću na kraju sezone. Napomena: Kad kupujete igrače za akademiju oni ne ulaze u ograničeni broj ulaznih tranafera ali kad ih želite prebaciti u prvu ekipu onda ukupno možete napraviti 1 ulazni transfer više od dozvoljenog na polusezoni odnosno do 2 više od dozvoljenog u prijelaznom roku između sezona. -primjer: na polusezoni je dozvoljeno 3 ulazna transfera ali ako prebacujete minimalno 1 igrača iz akademije onda je dozvoljeno 4. -primjer: na kraju sezone je dozvoljeno 6 ulaznih transfera ali ako prebacujete minimalno 1 igrača iz akademije onda je dozvoljeno 7, a ako prebacujete minimalno 2 igrača iz akademije onda je dozvoljeno 8.

TV PRAVA

 1. Stvorena je Facebook MANAGER TV
 2. U grupu se objavljuje video ili direktan prijenos ligaških i kup utakmica
 3. Svaki manager može objaviti utakmicu u kojoj je nastupio kao domaćin,ali nije obavezan to učiniti
 4. Za objavljivanje videa utakmice u grupu,domaćinu pripada iznos od 300.000€ po objavljenom videu,ali mora objaviti minimalno 3 utakmice na kojima je bio domaćin,manje od 3 objavljene utakmice neće se priznat i neće dobit nagradu
 5. Samo pravilno objavljeni video uratci bit će nagrađeni
 6. Pravilno objavljeni video uratci moraju imati u nazivu -broj kola -ime kluba domaćina -ime kuma gosta

Npr. "Master liga, 10.kolo: Liverpool-Valencia"(edited)

ROKOVI

Klubovi koji ne odigraju sve utakmice lige i kupa u zadanom roku bit će zabranjeno sudjelovanje u prijelaznom roku! Klubovi koji budu imali 3 ili vise neodigranih utakmica kaznit će se dodatno i novčanom kaznom od 10.000.000€

NEPOŠTIVANJE PROTIVNIKA

 1. Svi su dužni u postavkama PS-a aktivirati mogućnost snimanja već odigranog (SHARE pa kocka), ako to već nije aktivirano.
 2. Kod prekida susreta onaj igrač kojeg je izbacilo je dužan napraviti snimku trenutka prekida i istu poslati organizatoru.
 3. Igrač zbog kojeg je prekinuta utakmica, a nije poslao snimku će dobiti javno upozorenje te u slučaju ponavljanja biti izbačen iz lige.
 4. Kod namjernog izlaska iz utakmice zbog bilo kojeg razloga (osim kad je dogovor sa protivnikom da se zbog loše veze prekine započeta utakmica) kazna je 5.000.000€ i minus 3 boda.
 5. Ako isti igrač to ponovi bit će izbačen iz lige i postupat će se po pravilima udruge 12. igrač
 6. U slučaju da imate tokom utakmice lošu vezu dužni ste staviti pauzu, kontaktirati protivnika te se dogovorili oko ponavljanja utakmice s tim da se odigra preostalo vrijeme tj.od minute u kojoj je susret prekinut.


Napomena: Organizator natjecanja ima pravo u bilo kojem trenutku dopuniti pravila ako primjeti tokom sezone neke nepravilnosti koje ovim pravilima nisu regulirane.

Postavke za utakmice:

Match time: 10 min (finala 15 min)

Injuries: ON

Ball type: Zabranjene lopte u bojama

Time limit: Long

Extra time: OFF

PK: OFF

No. of sub. 3 (u produžecima +1)

Stadium: Izbor domaćina

Time: Night (Noć)

Season: Random

Weather: Fine

Lenght of grass: Izbor domaćina

Pitch conditions: Random

The players are the reason why we are here, and the reason why we do what we do!

©The Twelfth player

1. Voditelj natjecanja određuje rokove!

2. U slučaju odsutnosti dužni ste se javiti administratoru/voditelju lige te navesti datum od kada do kada Vas neće biti! Tada vam se u dogovoru s voditeljima dopušta igranje kola unaprijed ili zaostatak koji nadoknađuje te po povratku!

3.Postavke za utakmice:

GENERAL MATCH SETTINGS:

 •     Match time: 10 min
 •     Injuries: ON
 •     Ball type: Zabranjene lopte u bojama
 •     Time limit: Long
 •     Extra time: OFF
 •     PK: OFF
 •     No. of sub. 3
 •     Stadium: Izbor domaćina
 •     Time: Night (Noć)
 •     Season: Random
 •     Weather: Fine
 •     Lenght of grass: Izbor domaćina
 •     Pitch conditions: Random
 

MANAGER CHAMPIONS LEAGUE

 • u grupnoj fazi se igraju po dvije utakmice sa svakim protivnikom, sistem  home&away. U knock-out fazi ako nakon obje utakmice ni jedan igrač nema prednost igra se “majstorica” u tom slučaju dolazi do promjena u POSTAVKAMA te se uključuje Extra time (produžeci) i  Penalties (jedanaesterci). Domaćin u majstorici je igrač koji je bio i u prvoj utakmici domaćin (ždrijeb odlučuje). U “majstorici” ne vrijedi gol u gostima, kod neodlučenog ide se na produžetke i jedanaesterce!

4. Domaćin je dužan napraviti room za odigravanje utakmice prema postavkama koja su navedena u ovim pravilima pod točkom 3.

5. Dopušteno je igrati isključivo s igračima koji su u tom trenu aktivni članovi vašeg kluba u ligama u kojim nastupate!

6. Svi igrači su dužni slati svoja izvješća Izviješća sa utakmice putem odgovarajućeg obrasca kako bi administratori mogli ažurirati rezultate

7. U slučaju pucanja veze igrači se dogovaraju hoće li nastaviti utakmicu ili ponoviti, ovisno od minute kad je pukla i kakva je bila tokom cijele utakmice. U slučaju da se ne mogu dogovoriti onda će to za njih odlučiti organizatori (oni će na osnovu njihovih izvješća donijeti odluku o ponavljanju utakmice ili o rezultatu). Prijave smetnji nakon utakmice bez da se tokom utakmice kontaktiralo protivnika nećemo niti razmatrati.

8. Utakmice koje se dogovorom igrača prekinu u prvih 15 minuta će se ponavljati, utakmica koja se nastavi iza navedenog vremena neće se ponavljati, već će se nastaviti od minute kada je veza pukla i pri rezultatu koji je do tada postignut osim ako se igrači ne dogovore suprotno.

9.U slučaju da prije početka utakmice veza pukne (prilikom postavljanja prve momčadi) a Vi sumnjate da je protivnik to napravio namjerno radi forme igrača, niste dužni odigrati susret već šaljete izvješće (žalbu) administratoru/voditelju lige! Ako odigrate susret Vaše izvješće (žalba) neće biti uvažena!

10. U slučaju namještanja i pogodovanja rezultata, akteri će biti kažnjeni izbacivanjem iz natjecanja te zabranom nastupanja u idućim sezonama!

 • DNF dodjeljuju isključivo članovi organizatori, mogu se dodijeliti zbog zaostalih, nešportskog ponašanja ili kršenja postavljenih pravila !

11. U slučaju da dva ili više natjecatelja imaju isti broj bodova, o zauzetom mjestu u konačnoj tablici odlučuje:

 • bolja gol razlika između postignutih i primljenih golova u svima utakmicama grupne faze.
 • ako je i dalje isto stanje odlučuje veći broj golova postignutih na svim utakmicama grupne faze
 • ako je i dalje isto stanje odlučuje međusobni omjer natjecatelja
 • ako je i dalje isto stanje – odlučuje majstorica

12. Od prošle sezone je donijeta odluka od prijavljivanju smetnji prilikom igranja (LAG) bio on slučajan ili namjeran. LAG se prijavljuje isključivo voditelju lige koji je dužan voditi evidenciju. Ukoliko bude više žalbi na jednog igrača njegov status se “zamrzava” dok ne riješi problem otvaranjem portova, promjenom rutera ili operatera!

NEPOŠTIVANJE PROTIVNIKA

13. Svi su dužni u postavkama PS-a aktivirati mogućnost snimanja već odigranog (SHARE pa kocka), ako to već nije aktivirano.

14. Kod prekida susreta onaj igrač kojeg je izbacilo je dužan napraviti snimku trenutka prekida i istu poslati organizatoru.

15. Igrač zbog kojeg je prekinuta utakmica, a nije poslao snimku će dobiti javno upozorenje te u slučaju ponavljanja biti izbačen iz lige.

16. Kod namjernog izlaska iz utakmice zbog bilo kojeg razloga (osim kad je dogovor sa protivnikom da se zbog loše veze prekine započeta utakmica) kazna je minus 3 boda bez obzira na minutu u kojoj se izašlo. Prihvatite poraze kao što vaši protivnici prihvacaju vaše pobjede.

17. Ako isti igrač to ponovi bit će izbačen iz natjecanja i neće mu biti dopusten nastup ni u idućim sezonama.

18. U slučaju da imate tokom utakmice lošu vezu dužni ste staviti pauzu, kontaktirati protivnika te se dogovorili oko ponavljanja utakmice ili da se odigra preostalo vrijeme tj.od minute u kojoj je susret prekinut.

19. Igrači koji se nedolično ponašaju, ne poštuju protivnika, vrijeđaju jednako tako mogu biti kažnjeni izbacivanjem iz daljnjeg natjecanja, oduzimanjem bodova, upozorenjem bez obzira igrali sve utakmice u roku ili ne.

20. O broju sudionika u natjecanju odlučuje EVOLUTION CREW

Napomena:
Organizator natjecanja ima pravo u bilo kojem trenutku dopuniti pravila ako primjeti tokom sezone neke nepravilnosti koje ovim pravilima nisu regulirane.

The players are the reason why we are here, and the reason why we do what we do!

©The Twelfth player