Pravila

 

Pravila su rezultat dugogodišnjeg rada i organizacije online natjecanja. Bez obzira na sve napisano najvažnije je da POŠTIVATE PROTIVNIKA a da se pravila pridržavamo! Molimo vas da smanjite igranje preko WIFI mreže, veza je puno stabilnija preko LAN kabla, molimo vas da smanjite pauziranje za vrijeme utakmice, tri su zamjene dopuštene pa je realno očekivati da se u trajanju utakmice ne pauzira više od tri puta. Nogometni BONTON nas čini igračima kakvi trebamo biti, čini našu zajednicu boljom od drugih! Bez obzira na rezultat, pobjedu ili poraz, ne oklijevajte čestitati igraču s druge strane!

VLF PES Pravila

NATJECATELJSKA PRAVILA

PRO EVOLUTION SOCCER

1.Igraju se 3 kola tjedno u roku od 7 dana, u slučaju potrebe može se otvorit više kola, nova kola se otvaraju četvrtkom. Za kup natjecanja voditelji određuju rokove!

2.Kola se ne smiju odigravati unaprijed osim ako za to ne postoji opravdan razlog (putovanja, posao, obaveze)!

3.U slučaju odsutnosti dužni ste se javiti administratoru/voditelju lige te navesti datum od kada do kada Vas neće biti! Tada vam se u dogovoru s voditeljima dopušta igranje kola unaprijed ili zaostatak koji nadoknađuje te po povratku!

4.Satnicu igranja određuju igrači, kako im najviše odgovara ali u roku tj. tekućem tjednu

5.Postavke za utakmice:

GENERAL MATCH SETTINGS:

 •     Match time: 10 min
 •     Injuries: ON
 •     Ball type: Zabranjene lopte u bojama
 •     Time limit: Long
 •     Extra time: OFF
 •     PK: OFF
 •     No. of sub. 3
 •     Stadium: Izbor domaćina
 •     Time: Night (Noć)
 •     Season: Random
 •     Weather: Random
 •     Lenght of grass: Izbor domaćina
 •     Pitch conditions: Random

Ovisno o serijalu PES-a

VIRTUAL FOOTBALL LIGA  KUP

 •  Igraju se dvije utakmice, sistem  home&away s tim da pogodak više u gostima donosi prednost. U obje utakmice se namještaju postavke za LIGAŠKE UTAKMICE. U slučaju da nakon obje utakmice ni jedan igrač nema prednost igra se “majstorica” u tom slučaju dolazi do promjena u POSTAVKAMA te se uključuje Extra time (produžeci) i  Penalties (jedanaesterci). Domaćin u majstorici je igrač koji je bio i u prvoj utakmici domaćin(ždrijeb odlučuje). U “majstorici” ne vrijedi gol u gostima, kod neodlučenog ide se na produžetke i jedanaesterce!

6.Domaćin je dužan napraviti room u ligaškom communityu za odigravanje utakmice prema postavkama koja su navedena u PES pravilima, redni broj 5 .

7.Dopušteno je igrati sa svim klubovima ukoliko EVOLUTION CREW ne odluči drugačije!

9.Svi igrači su dužni slati svoja izvješća Izviješća sa utakmice na našem forumu kako bi administratori mogli ažurirati rezultate

10.Pisanja izvješća su jednake važnosti kao i samo odigravanje utakmica! U slučaju ne pisanja izvješća sankcije su jednake kao i kod neodigravanja utakmica.

11.Da bi se odvojili igrači koje popularno zovemo “Quiteri” ili “Interrupteri” te imali što bolju kvalitetu natjecanja od 3.sezone koja starta 1.rujna 2011 u našim natjecanjima moći će sudjelovati samo aktivni članovi Društva “12. igrač”.

12.Aktivni članovi su dužni platiti godišnju članarinu. O visini godišnje članarine odlučuju aktivni članovi na čelu s EVOLUTION CREW!

13.Klubovi će se birati po redoslijedu kojeg će odlučivati draft.

 • Draft za redoslijed izbora klubova će biti live ako u dogovoru s igračima nije odlučeno drugačije.
 • Klubovi će biti raspoređeni po POTOVIMA i to 1.VFL  s najjačim klubovima (4.5* /5*), 2.VFL (4*), 4.VFL (3.5*) i 4.VFL (3.5* i niže).
 • POTOVE je organizator dužan objaviti prije početka biranja klubova.
 • Klubovi van POTA koji su namijenjeni za neku od liga ne smiju se izabrati osim za ligu kojoj su namijenjeni, kako se ne bi utjecalo na kvalitetu klubova u nižem rangu natjecanja.
 • POTOVI i jačine se mogu razlikovati, ovisno o izdanju PRO EVOLUTION SOCCERA.
 • Organizator može donijeti i drugačiju odluku o načinu izbora klubova te s time upoznati natjecatelje.

14.Svaki igrač će imati jedan sat za izabrati klub, tek kada igrač prije vas izabere klub vi možete birati klub, ako ne izabere u roku onda je birati slijedećeg tj. igrača iza njega koji ima rok od 1 sata!

15.Igrač kojem istekne rok od 1h bira kada bude on-line. Rok za izbor mu ističe 3h nakon što zadnji igrač izabere klub.

 1. U slučaju da prijavljeni igrač ne izabere klub a istekne rok od 3 sata poslije posljednjeg igrača koji je izabrao klub, smatra se da nije potvrdio svoje sudjelovanje u ligi, te ispada iz daljnjeg natjecanja za nadolazeću sezonu!

17.S klubom kojeg ste izabrali igrate do završetka sezone, bez mogućnosti zamjene.

18.U slučaju većeg broja sudionika igrati će se više liga uz mogućnost ispadanja, tj. promoviranja u visi rang !

19.U slučaju pucanja veze igrači se dogovaraju hoće li nastaviti utakmicu ili ponoviti, ovisno od minute kad je pukla i kakva je bila tokom cijele utakmice. U slučaju da se ne mogu dogovoriti onda će to za njih odlučiti organizatori (oni će na osnovu njihovih izvješća donijeti odluku o ponavljanju utakmice ili o rezultatu).

20.Utakmice koje se dogovorom igrača prekinu u prvih 15 minuta će se ponavljati, utakmica koja se nastavi iza navedenog vremena neće se ponavljati, već će se nastaviti od minute kada je veza pukla i pri rezultatu koji je do tada postignut osim ako se igrači ne dogovore suprotno.

21.U slučaju da prije početka utakmice veza pukne (prilikom postavljanja prve momčadi) a Vi sumnjate da je protivnik to napravio namjerno radi forme igrača, niste dužni odigrati susret već šaljete izvješće (žalbu) administratoru/voditelju lige! Ako odigrate susret Vaše izvješće (žalba) neće biti uvažena!

22.U slučaju namještanja i pogodovanja rezultata , akteri će biti kažnjeni izbacivanjem u niži rang natjecanja te zabranom nastupanja u nadolazećoj sezoni gaming portala ili zabranom napredovanja u viši rang jednu ili više sezona !

23.Svaki igrač automatski nastupa u sljedećoj sezoni ako nije DNF ili nije najavio odsutnost. Kao takav ulazi u ždrijeb za biranje klubova a ukoliko ne izabere klub poslije zadnjeg 24h smatra se da neće nastupiti te ulazi sljedeći iz nižeg ranga!

24.U slučaju da igrač preskače sezonu svoje mjesto ne može ustupiti nikom umjesto njega ulazi sljedeći najbolje plasirani iz nižeg ranga !

25.Kada se igrač koji je preskočio sezonu vraća u natjecanje , kreće iz najnižeg ranga natjecanja kao i svaki novi sudionik !

26.U slučaju odustajanja od lige nakon njenog početka, igrač koji odustane bit će kažnjen izbacivanjem iz svih natjecanja u kojima sudjeluje, a u organizaciji su 12. igrača. Natjecatelj se može vratiti iduće sezone te sudjelovati u ligama ukoliko broj natjecatelja ne bude popunjen.

27.U slučajevima kada igrač odustane od natjecanja za vrijeme prvog dijela ligaškog natjecanja, bit će izbrisan iz natjecanja, a sve njegove do tada odigrane utakmice poništiti. Ako igrač odustane od ligaškog natjecanja nakon odigranog prvog dijela natjecanja, a prije odigravanja prve utakmice drugog dijela ligaškog natjecanja, sve njegove odigrane utakmice prvog dijela natjecanja ostaju registrirane. U slučaju kada igrač za vrijeme prve polovine drugog dijela odustane od natjecanja, sve njegove odigrane utakmice prvog dijela natjecanja ostaju registrirane, a sve njegove odigrane utakmice drugog dijela natjecanja smatrat će se kao da ih nije igrao te će biti poništene. U slučaju kada igrač odustane od natjecanja za vrijeme druge polovine drugog dijela natjecanja, sve njegove odigrane utakmice ostaju registrirane, a sve naredne utakmice po rasporedu registrirat će se  3-0 u korist njegovog protivnika.

28.U slučaju zaostalih utakmica administratori će upozoriti igrača i dodijeliti mu kaznene bodove. Ako u sljedećem tjednu se zaostajanja ponove, voditelj lige dodjeljuje ponovno kaznene bodove, no kazneni se bodovi poduplavaju radi ponavljanja. O visini kaznenih bodova odlučuje EVOLUTION CREW a dužni su prije početka sezone natjecatelje upoznati s kršenjem natjecateljskih pravila.

 • Svako upozorenje je minimalan kazneni bod dok kod ponavljanja kazneni bodovi rastu!
 • DNF dodjeljuju isključivo članovi organizatori , mogu se dodijeliti zbog zaostalih, nešportskog ponašanja ili kršenja PES pravila !

29.U slučaju da dva ili više natjecatelja imaju isti broj bodova, o zauzetom mjestu u konačnoj tablici odlučuje:

 •  bolja gol razlika između postignutih i primljenih golova u svima utakmicama lige.
 • ako je i dalje isto stanje odlučuje veći broj golova postignutih na svim utakmicama lige
 • ako je i dalje isto stanje odlučuje međusobni omjer natjecatelja
 • ako je i dalje isto stanje – odlučuje majstorica

30.Od 1.1.2018 donijeta je odluka od prijavljivanju smetnji prilikom igranja (LAG) bio on slučajan ili namjeran. LAG se prijavljuje isključivo voditelju lige koji je dužan voditi evidenciju. Ukoliko bude više žalbi na jednog igrača njegov status se “zamrzava” dok ne riješi problem otvaranjem portova, promjenom rutera ili operatera!

31.Igrači koji se nedolično ponašaju na forumu, ne poštuju protivnika, vrijeđaju jednako tako mogu biti kažnjeni izbacivanjem iz daljnjeg natjecanja, oduzimanjem bodova, upozorenjem bez obzira igrali sve utakmice u roku ili ne, kao takvi njihov ID će se naći na listi blokiranih kao i onog koji odustane u pola sezone, ne odigrava na vrijeme, o čemu odlučuje EVOLUTION CREW

32.Klauzula o neaktivnosti-rokove igranja donosi EVOLUTION CREW! Nepoštivanje istih rezultira obično diskvalifikacijom igrača iz daljnjeg natjecanja!

33.O broju sudionika u ligama odlučuje EVOLUTION CREW

VFL FIFA Pravila

U izradi !

FUMA Pravila

Pravila, nagrade i sankcije za 6. sezonu FuMa eLeague

IGRAČI I ROSTERI

1. Za prvi prijelazni rok u kojem ste složili momčad imali ste na raspolaganju 75. mil € ( vrijednost
igrača se gleda na www.transfermarket.com u daljnjem tekstu TM ). Igrače koje ste doveli ostaju u
klubu dok god ih ne prodate, otpustite, budu izbrisani iz database-a ili dok neko u prijelaznom roku
ne plati odštetu potrebnu za raskid ugovora. U svakom idućem prijelaznom roku imati ćete onoliko
koliko zaradite u prethodnoj sezoni

2. Kod slaganja ekipa potrebno je voditi računa o dva faktora:
- minimalan broj registriranih igrača je 18
- maksimalan broj registriranih igrača je 30

3. Ukoliko jedan ili više igrača budu izbrisani iz database-a, manager dobiva onoliko novaca natrag
koliko je igrač vrijedio u trenutku brisanja s database-a, te ima pravo angažirati zamjenu u sljedećem
prijelaznom roku

4. Manager kluba može igrača kojeg više ne želi u svojoj ekipi otpustiti tokom prijelaznog roka i za
njega dobija 100 % igračeve vrijednosti

5. Na polusezoni i na kraju prvenstva svaki manager daje plaću svojim igračima ovisno o ukupnom
prosječnom overallu ekipe i njenoj vrijednosti, i to u sljedećim omjerima:
Do 73 PES overall 10% (5+5)
73,1 - 78 PES overall 20% (10+10)
78,1 + PES overall 30 % (15+15) od ukupne vrijednosti ekipe po TM.

6. Troškovi medicinskih usluga po sezoni za klub iznose 5.000.000,00 €

7. Troškovi održavanja infrastrukture (stadion) kluba po sezoni iznose 1.500.000,00 €

8. Svaki klub na kraju sezone plaća učešće u ligi, za vođenje administracije i tehničkih detalja, i to u
visini od 3.00.000,00 €

9. Nije dozvoljeno koristiti ekipe koje nisu u PES-u ili koje nisu ubačene putem službenog patcha
udruge PES expert

PRIJELAZNI ROK I TRANSFERI IGRAČA

1. U prijelaznom roku dozvoljeno je kupovati, prodavati, otpuštati i posuđivati igrače

2. Posudbe i međusobne prodaje manageri dogovaraju osobno, a svoj dogovor, službeno jedan od
dvojice šalje putem Google obrasca za međusobnu prodaju ili posudbu

3. Svaki prijelazni rok se sastoji od:
- posudbe i međusobni transferi
- plaćanje odšteta
- otpuštanja igrača
- kupovina slobodnih igrača i igrača za nogometnu akademiju

4. U prijelaznom roku između dva prvenstva dozvoljeno je maksimalno 6 ulaznih transfera po klubu, a
u prijelaznom roku na polusezoni jednog prvenstva dozvoljeno je maksimalno 3 ulazna transfera

5. Posudbe igrača ne tretiraju se kao ulazni transferi

6. Pravilo kod plaćanja odšteta glasi: u slučaju kad igrač vrijedi manje od 5 mil. €, odšteta iznosi 10
mil. € dok ako igrač vrijedi više od 5 mil. € iznos odštete je vrijednost igrača po TM X 2, znači duplo
veća.

Primjer 1
Igrač 1 - 3.500.000,00 € - raskid ugovora = 10.000.000,00 €

Primjer 2
Igrač 2 - 7.300.000,00 € - raskid ugovora = 14.600.000,00 €

6. Odštete se ne mogu plaćati za igrače mlađe od 23 godine

7. Kod kupovine igrača koji na TM nemaju cijenu, računa se cijena od 100.000,00 € za igrača

8. Ukoliko se otpušta igrača koji nema cijenu, klub za njega ne dobija ništa

NAGRADE I BONUSI

1. Nagrada za sudjelovanje u sezoni 15 mil. €

2. Nagrada za završetak sezone 3 dana ili više prije roka 5 mil. €

3. Nagrada za završetak sezone 2 dana prije roka 1 mil. €

4. Nagrada za osvajača lige 10 mil. €

5. Nagrada za najboljeg golmana 2.00.000,00 €

6. Nagrada za najboljeg strijelca 2.000.000,00 €

7. Nagrada za najboljeg asistenta 1.500.000,00 €

8. Nagrada za MVP-a sezone 2.500.000,00 €

9. Nagrada za FAIR PLAY (ekipa s najmanje kartona) - 2.000.000,00 €

10. Nagrada za pobjedu na domaćem terenu 100.000,00 €

11. Nagrada za pobjedu na gostujućem terenu 200.000,00 €

FuMa LIGA KUP

1. FuMa liga kup igra se po pravilima liga kupa The twelfth player

2. Ukoliko netko od sudionika ne odigra utakmice grupne faze u roku, nema pravo nastupa u knock -
out fazi FuMa  liga kupa, a njegovo mjesto preuzima sljedeća niže plasirana ekipa koja je odigrala
sve utakmice u roku, a izbačenim ekipama ne zaračunavaju se bonusi za nastup u FuMa  liga kupa,
ali malusi se zaračunavaju

3. Ukoliko iz iste skupine više klubova budu izbačeni iz knock out faze FuMa liga kupa, pravo
nastupa stječe trećeplasirani klub iz ostalih skupina s najviše osvojenih bodova, a u obzir se uzimaju
samo bodovi protiv prva dva kluba iz skupine u kojem je klub nastupao

4. Ukoliko klubovi koji nastupaju u knock out fazi FuMa  liga kupa ne odigraju svoje utakmice u
roku, oba kluba bit će izbačena, a protivnik koji ih čeka u narednoj fazi FuMa  liga kupa prolazi
dalje automatski

5. U knock out fazi FuMa  liga kupa igraju se dvije utakmice, vrijedi pravilo gola u gostima, a
ukoliko nakon dvije utakmice i dalje je rezultat izjednačen, igra se treća utakmica sa uključenim
produžecima i penalima

6. Finale FuMa  liga kupa igra se samo jedna utakmica uz uključene produžetke i penale

7. Iznimno u trećim utakmicama i finalu (utakmice sa uključenim produžecima) dozvoljeno je
napraviti 4 izmjene, s time da 3 moraju biti unutar 90 minuta, a jedna je dozvoljena u produžecima

8. Sudjelovanje u skupinama kupa i odigravanje svih utakmica u roku - 1.000.000,00 €

9. Sudjelovanje u četvrtfinalu 500.000,00 €,

10. Sudjelovanje u polufinalu 1.000.000,00 €,

11. Pobjednik kupa 2.500.000,00 € i finalist 1.500.000,00 €

12. Najbolji strijelac kupa 1.500.000,00 €

13. Najbolji asistent kupa 1.000.000,00 €

14. Najbolji golman kupa 1.500.000,00 €

15. MVP kupa 2.000.000,00 €

SUPERKUP

1. Superkup igraju osvajač kupa i osvajač lige

2. Ukoliko je isti manager osvojio i ligu i kup, za Superkup se bore prvak i drugoplasirani na kraju
prvenstva

3. Superkup se igra nakon završenog prvenstva i kupa

4. Superkup se igra samo jedna utakmica uz uključene produžetke i penale i 4 dozvoljene izmjene ( 3
izmjene unutar 90 minuta i 1 izmjena u produžecima )

4. Nagrada za osvajača Superkupa je 1.500.000,00 €

KAZNE - vrijede za FuMa  i FuMa  liga kup

1. Kazne za kartone - svaki karton 300.000,00 €

2. Kazne za ne slanje SS voditelju lige - 3.00.000,00 € po kolu ( domaćin je dužan poslati SS, ukoliko se
protivnici drugačije ne dogovore )

3. Kazne za nepotpune i nejasne (nečitke) screenshotove - 1.500.000,00 €

4. Za sve utakmice prvenstvene i u liga kupu, domaćin je dužan poslati SS (screenshotove) utakmice
adminu lige - Febo, s jasno vidljivim sljedećim podatcima:

1. Broj kola
2. Ekipe
3. Rezultat
4. Sastavi (moraju biti vidljivi golmani i MVP)
5. Statistika utakmice (obrane golmana)
6. Strijelci i asistenti
7. Kartoni

5. Kazne za nepoštivanje rokova u iznosu od 5.000.000,00 € idu onome ko ne ispoštuje rokove
odigravanja, uz to i ukoliko se radi o grupnoj fazi ili knock out fazi kupa ide i DNF iz daljnjeg natjecanja

6. Zbog regularnosti prvenstva, na kraju sezone sve neodigrane utakmice registriraju se rezultatom 0-
0 i klubovima se oduzima jedan (onaj dodijeljen registracijom utakmice 0-0) ili dva boda (ukoliko
admini odluče na osnovu većeg broja neodigranih utakmica i nepoštivanja protivnika)

INFRASTRUKTURA

STADIONI

1. Svaki klub u vlasništvu ima stadion početnog kapaciteta od 10.000 sjedećih mjesta

2. Svako sjedalo košta 10 €, te svaka domaća utakmica računa se kao rasprodani stadion, a VIP loža
ukoliko postoji 50 € sjedalo

3. Fan shop nosi 100.000,00 € za svakog igrača koji je bio MVP u sezoni bar na jednoj utakmici

4. Medicinski centar smanjuje troškove liječenja i brige o igračima za 50 %

5. Svaki stadion može biti nadograđen i to:

- dodatnom tribinom (200 € sjedalo, a maksimalan broj sjedala s uključenom VIP ložom, na stadionu
je 80.000 mjesta)
- VIP loža (maksimalno jedna po stadionu i maksimalno 2.500 mjesta - 700 € sjedalo)
- Fan shop ( 3.000.000,00 mil. €)
- Medicinski centar ( 5.000.000,00 mil. €)

6. Svaka nadogradnja mora biti najavljena za vrijeme prijelaznog roka u trensfer grupi i troškovi se
oduzimaju odmah u trenutku objave, a novi kapaciteti idu u funkciju s početkom nove sezone

7. Ukoliko netko želi mijenjati klub, gubi sve nadogradnje napravljene na stadionu i uz novi klub ide i
novi stadion sa početnim kapacitetom

NOGOMETNA AKADEMIJA

1. Nogometna akademija služi klubovima za dovođenje mladih i talentiranih igrača

2. Igrači u nogometnoj akademiji mogu biti dok ne napune 22 godine, a nakon toga ili se promoviraju
u prvu ekipu ili se otpuštaju u prvom sljedećem prijelaznom roku

3. Trošak nogometne akademije je jednokratan i iznosi 10.000.000,00 mil. € i plaća se odmah, a
nogometna akademija može se sagraditi samo u prijelaznom roku prije početka sezone a mora biti
najavljena u transfer grupi

4. Za vrijeme provedeno u akademiji igrač ne prima plaću, nego tek kad bude prebačen u prvu ekipu

5. Maksimalan broj u nogometnoj akademiji je od 10 igrača

6. Kupnja igrača u nogometnu akademiju istovjetna je kupnji slobodnog igrača u redovnom
prijelaznom roku, ako postoji interes od više klubova za jednog igrača, kreće se na licitaciju i najveća
ponuda dobiva

7. Igrač ako je otpušten iz nogometne akademije, klub za njega plaća porez 25% od prodajne
vrijednosti

8. Moguće je igrača koji je član prve ekipe prebaciti u nogometnu akademiju, ukoliko on ispunjava
uvjete za to, samo prije početka sezone, nikako za vrijeme trajanja sezone ili na polusezoni

9. Igrača iz nogometne akademije moguće je u bilo kojem trenutku prebaciti u prvu ekipu, ali tada
kao i za ostale vrijedi pravilo plaće

10. Član nogometne akademije može biti posuđen u drugi klub samo u njegovu prvu ekipu i taj klub
isplaćuje normalno plaću igraču za vrijeme boravka u klubu

FOND ZA IZVRSNOST

1. Fond za izvrsnost saveza stvara svoj budžet priljevom svih kazni dodjeljenih u FuMa ligi i FuMa
liga kupu, administratorskih kazni te kamatama od kredita klubovima

2. Sredstva fonda voditelji raspodjeljuju managerima za iznimna postignuća, uspjehe, korektnost,...
na temelju događaja u tekućoj sezoni.

3. Nije nužno potrošiti sav novac iz fonda, kao šta nije nužno sredstva dodijeliti u sezoni, ako ih nitko
nije zaslužio

4. Klubovi imaju mogućnost iz fonda zatražiti kredit s određenim rokom otplate i unaprijed
utvrđenom kamatom

5. Iznos kredita koji klubovi mogu dobiti određuju voditelji lige, ovisno o količini novaca u blagajni
Fonda za izvrsnost

A - rok otplate 1 - 3 sezone
B - kamata 10% od glavnice godišnje

6. Nakon svake sezone klub je dužan uplatiti u Fond za izvrsnost dio glavnice i godišnju kamatu

7. Klub korisnik kredita ne može uzet novi kredit dok ne vrati u cijelosti prvi kredit i plati kamatu

TV PRAVA

1. Stvorena je Facebook grupa  FuMa liga TV - link
https://www.facebook.com/groups/379758312608222/

2. U grupu se objavljuje video ili direktan prijenos ligaških i kup utakmica

3. Svaki manager može objaviti utakmicu u kojoj je nastupio kao domaćin, ali nije obavezan to učiniti

4. Za objavljivanje videa utakmice u grupu , domaćina pripada iznos od 0,3 mil. € po objavljenom
videu, ali mora minimalno objaviti 3 utakmice na kojima je bio domaćin, ukoliko netko objavi manje
od 3 utakmice, neće dobit nagradu za one koje je objavio

5. Ukoliko gost direktno prenosi utakmicu tada domaćin nije dužan objaviti video utakmice i ona ce
biti uračunata u bonus ukoliko je pravilno objavljena.

6. Samo pravilno objavljeni video uratci ući će u krug za nagrađivanje

7. Pravilno objavljeni video uratci moraju imati u nazivu tim redoslijedom

- broj kola
- ime kluba domaćina
- ime kluba gosta

NAGRADA IVICA OLIĆ

1. Na kraju sezone biramo najljepši gol sezone, svaki manager ima pravo objavit svoje golove u
Facebook grupu, za koje smatra da su pretendenti za najgol sezone. Video najljepših golova se šalju
za vrijeme trajanja lige, gol s najviše likeova osvaja nagradu za najljepši gol sezone

1. mjesto - 2,5 mil. €
2. mjesto - 1,5 mil. €
3. mjesto - 1 mil. €

2. Video s najgolom sezone da bi konkurirao za nagradu mora u opisu sadržavati sljedeće podatke tim
redoslijedom

- ime kluba čiji je igrač postigao gol
- igrač koji je postigao gol
- broj kola

3. Voditelj programa za TV prava i najgol sezone je Ljubo Blažević - tata_mata007

PREMIJE ZA MULTY EKIPU:

Trening:
po utakmici - 25.000,00
Clean sheet - 25.000,00 (LB,RB,CB,CB,DMF)
MVP - 25.000,00
Gol - 20.000,00
Assist - 25.000,00

Kazne:
Žuti karton (samo RWF, LWF i CF) - 50.000,00
Dva žuta kartona - 100.000,00
Crveni karton - 200.000,00
Ne dolazak na utakmicu bez najave - 1 mil. €
Ne odazivanje na prijave - 250.000,00
------------------------
Službene:
Pobjeda - 250.000,00
Nerjeseno - 125.000,00
Clean sheet - 75.000,00 (RB,LB,CB,DMF)
MVP - 50.000.00
Assist - 30,000.00

Gol - 30.000,00

Kazne:
Žuti karton (samo RWF, LWF i CF) - 100.000,00
Dva žuta kartona - 150.000,00
Crveni karton - 200.000,00
Ne dolazak na utakmicu bez najave - 1 mil. €
Ne odazivanje na prijave - 250.000,00

Nagrade za plasman:
Ulazak u četvrtfinale - 2,5 mil. €
Ulazak u polufinale - 3,5 mil. €
Ulazak u finale - 5 mil. €
Pobjeda u finalu - 10 mil. €

Nagrade za plasman se ne zbrajaju
Za ostvarivanje prava na bonuse igrač mora imati bar 70% službenih nastupa

MANAGER Pravila

Pravila, nagrade i sankcije za 3. sezonu MANAGER eLEAGUE

IGRAČI I TRANSFERI

1. Za prvi prijelazni rok ste imali na raspolaganju 75.000.000€ (vrijednost igrača se gleda na www.transfermarkt.com).
Igrače koje kupite ostaju u klubu dok god ih ne prodate, otpustite, budu izbrisani iz database-a.

2. Kod slaganja ekipa morate voditi računa o 3 stvari
1. Minimalno 18 igrača
2. Maksimalno 25 igrača
3. Minimalno 3 igrača moraju imat 23 godine ili biti mlađi na početku svake sezone

3. Nije moguce kupiti igrača iz drugog kluba bez suglasnosti dosadašnjeg kluba

4. Ukoliko jedan ili više igrača budu izbrisani iz database-a, manager dobiva onoliko novaca natrag koliko je igrač vrijedio u trenutku brisanja s database-a, te ima pravo angažirati zamjenu u sljedećem prijelaznom roku

5. Manager kluba može igrača kojeg više ne želi u svojoj ekipi otpustiti tijekom prijelaznog roka te za njega dobiti 100% njegove trenutne vrijednosti po transfermarktu

6. Na kraju prvenstva svaki manager daje plaću svojim igračima i to:
Do 70 PES overall - 0
71-75 PES overall 10%
76-81 PES overall 20%
82+ overall 30% od njihove vrijednosti po TM u tom trenutku.

7. Svaki klub na kraju sezone plaća učešće u ligi, za vođenje administracije i tehničkih detalja 2.000.000,00 €

7. Prijelazni rok se sastoji od međusobnih transfera, otpuštanja igrača, kupnje slobodnih igrača i igrača za akademiju te licitacije. Za svaki ćete imati poseban obrazac koji ispunjavate.

NAGRADE I BONUSI

1. Nagrada za ostvareni plasman na tablici
1. 25 mil. €
2. 23 mil. €
3. 22 mil. €
4. 21,5 mil. €
5. 21 mil. €
6. 20,5 mil. €
7. 20 mil. €
8. 19,5 mil €
9. 19 mil. €
10. 18,5 mil. €
11. 18 mil. €
12. 17,5 mil. €
13. 17 mil. €
14. 16 mil. €
15. 15 mil. €
16. 14 mil. €

2. Nagrada za ostvareni broj bodova u ligi
0 - 30 = 3.000.000,00 €
31 - 40 = 3.500.000,00 €
41 - 50 = 4.000.000,00 €
51 - 60 = 4.500.000,00 €
61+ = 5.000.000,00 €

3. Nagrada za najboljeg golmana = 1.500.000,00 €

4. Nagrada za najboljeg strijelca 2.000.000,00 €

5. Nagrada za najboljeg asistenta 1.500.000,00 €

6. Nagrada za MVP-a sezone 2.500.000,00 €

7. Nagrada za FAIR PLAY (ekipa s najmanje kartona) - 2.000.000,00 €

8. Nagrada za pobjedu na domaćem terenu 100.000,00 €

9. Nagrada za neodlučen ishod na gostujućem terenu 50.000,00 €

10. Nagrada za pobjedu na gostujućem terenu 150.000,00 €

Sankcije

1. Sankcije za kartone - svaki karton kazna 300.000,00 €

2. Kazna za više od 10 kartona u prvenstvu 3.000.000€

3. Kazna za više od 15 kartona u prvenstvu 5.000.000€

4. Kazna za više od 20 kartona u prvenstvu 7.500.000€

5. Sankcije za ne slanje zvješća putem obrasca i ne cuvanje SS za potrebe provjere - 3.000.000 po kolu (izvješća piše domaćin, a gost ne šalje SS ali je duzan imati slike u arhivi te pokazati voditelju lige na njegov zahtijev)

3. Sankcije za nepotpuna izvješća i screenshotove - 2.000.000,00 €

MASTER KUP

1. kup se igra po natjecateljskim pravilima "The twelfth Player"

2. Sudjelovanje u skupinama kupa - svaki osvojeni bod nosi 100.000,00 €,

3. Sudjelovanje u četvrtfinalu 500.000,00 €,

4. Sudjelovanje u polufinalu 700.000,00 €,

5. Pobjednik kupa 2.500.000,00 € i finalist 1.500.000,00 €

3. Najbolji strijelac kupa 1.500.000,00 €

4. Najbolji asistent kupa 1.000.000,00 €

5. Najbolji golman kupa 1.000.000,00 €

6. MVP kupa 2.000.000,00 €

SUPERKUP

1. Superkup igraju osvajač kupa i osvajač lige

2. Ukoliko je isti manager osvojio i ligu i kup, za Superkup se bore prvak i drugoplasirani na kraju prvenstva

3. Superkup se igra nakon završenog prvenstva i kupa

4. Nagrada za osvajača Superkupa je 1.000.000,00 €

STADION

1. Svaki klub u startu ima stadion kapaciteta 10000 gledatelja

2. Ulaznica na domacim utakmicama je 10€ i računa se da su sve utakmice rasprodane.

3. Cijena nadogradnje stadiona za svakih dodatnih 5000 mjesta je 1.000.000€

4. Stadioni se mogu nadograđivati samo između sezona

5. Održavanje stadiona:
10000-30000 stolica 0€
30001-60000 stolica 1.000.000€
60001-80000 stolica 2.000.000€

GOL SEZONE

1. Nagrade za top 5 golova sezone
- 1.mjesto 3.000.000€
- 2.mjesto 2.000.000€
- 3.mjesto 1.500.000€
- 4.mjesto 1.000.000€
- 5.mjesto 500.000€

2. U konkurenciju ulaze samo oni video isječci koji sadrže sve potrebne informacije (broj kola, koja utakmica, strijelac)

3. Video isječci se šalju na kraju sezone kad bude otvoren rok za prijave za nagradu top gol sezone.
Do tad ga čuvate u vašoj arhivi.

KREDIT

U grupi lige će biti objavljen poziv klubovima zainteresiranim za podizanje kredita i prema prijavljenom broju će biti objavljen maksimalni iznos kojeg se odobrava prijavljenim klubovima.
Maksimalni iznos je 30.000.000€
Rok otplate je maksimalno 3 god
Kamata je 10% godišnje.
Npr ako klub podigne 20mil € Kredita za 3god je duzan vratiti 26miliona €.
Na nacin da se 1/3 ukupnog iznosa mora platiti na kraju tekuce sezone, a 1/3 na kraju 2.sezone i preostala 1/3 na kraju 3.sezone.

AKADEMIJA

Gradnja akademije košta 10.000.000€ i dozvoljeno je KUPITI 10 igrača mlađih od 21 godine. Igrač koji tokom sezone napuni 21 godinu bit će automatski prebacen u prvu ekipu u prvom idućem prijelaznom roku.
Igrači koji se nalaze u akademiji ne igraju u prvoj ekipi, za njih klub ne isplacuje place na kraju sezone. Igraci iz akademije mogu biti prodani po trenutnoj vrijednosti na TM-u ali se plaća porez 10% od prodajne cijene.
Igrace iz akademije možete posuditi drugom klubu ali je taj klub dužan isplatiti plaću na kraju sezone.

Napomena:
Kad kupujete igrače za akademiju oni ne ulaze u ograničeni broj ulaznih tranafera ali kad ih želite prebaciti u prvu ekipu onda ukupno možete napraviti 1 ulazni transfer više od dozvoljenog.

1.primjer: na polusezoni je dozvoljeno 3 ulazna transfera ali ako prebacujete minimalno 1 igrača iz akademije onda je dozvoljeno 4.

2.primjer: na kraju sezone je dozvoljeno 6 ulaznih transfera ali ako prebacujete minimalno 1 igrača iz akademije onda je dozvoljeno 6.

TV PRAVA

1. Stvorena je Facebook grupa
2. U grupu se objavljuje video ili direktan prijenos ligaških i kup utakmica
3. Svaki menager može objaviti utakmicu u kojoj je nastupio kao domaćin,ali nije obavezat to učiniti
4. Za objavljivanje videa utakmice u grupu,domaćinu pripada iznos od 300.000€ po objavljenom videu,ali mora objaviti minimalno 3 utakmice na kojima je bio domaćin,manje od 3 objavljene utakmice neće se priznat i neće dobit nagradu
5. Samo pravilno objavljeni video uratci bit će nagrađeni
6. Pravilno objavljeni video uratci moraju imati u nazivu
-broj kola
-ime kluba domaćina
-ime kuma gosta
Npr.
Master liga, 10.kolo: Liverpool-Valencia

ROKOVI

Klubovi koji ne odigraju sve utakmice lige i kupa u zadanom roku bit će zabranjeno sudjelovanje u prijelaznom roku!
Klubovi koji budu imali 3 ili vise neodigranih utakmica kaznit će se dodatno i novcanom kaznom od 5.000.000€

NEPOŠTIVANJE PROTIVNIKA

Kod namjernog izlaska iz utakmice zbog bilo kojeg razloga (osim kad je dogovor sa protivnikom da se zbog lose veze prekine zapoceta utakmica) kazna je 5.000.000€ i minus 3 boda.
Ako isti igrač to ponovi bit će izbacen iz lige i postupat će se po pravilima PesExpert-a.

Napomena:
Organizator natjecanja ima pravo u bilo kojem trenutku dopuniti pravilnik ako primjeti tokom sezone neke nepravilnosti koje ovim pravilnikom nisu regulirane

©the twelfth player