F1 STANDINGS

SESSION OPTIONS

AI Driver Level: 0
Category F1 2020
Maximum Players 20
Practice Lenght None
Qualifing Short (18 min)
Race Distance 50 %
Quick Weather Dynamic
Sesion Start Time Official

 

RACE SETTINGS

Parc Ferme Rules On
Collisions On
Vehicle Damage Full
Ghosting Off
Car Setup Full
Safety Car On
Rules  and Flags On
Corner Cutting Stringency Strict
Race Starts Manual
Tyre Temperature Surface&Carcass

 

ASSIST RESTRICTIONS

Breaking Assist Low
Anti-Lock Breakes On
Tractions Control Medium
Gearbox Automatic
Pit Assist On
Pit Release Assist On
Dynamic Racing Line Full
ERS Assist Off
DRS Assist Off
Fuel Assist Off
 • Safety car – Dozvoljeno korištenje AI
 • Utrka I virtual SC – Zabranjeno korištenje AI
 • Vozač prilikom obrane pozicije ne smije mijenjati smjer više od jednog puta. Ako se vozač pomakne izvan trkaće putanje dok brani svoju poziciju, može se na nju vratiti, ali mora ostaviti najmanje jednu širinu bolida između svog bolida i ruba staze.
 • Vozač u slučaju odustajanja dužan maknuti bolid sa staze u protvnom može biti kažnjem pozicijom na gridu , oduzimanjem bodova ili suspenzijom za nadolazeću utrku!
 • Vremenske kazne od 5 i 10 sekundi se vozačima mogu dodati nakon utrke utrke kada se pregledaju snimke.
 • Svaki vozač je dužan snimati utrku te nakon utrke u slučaju icidenta poslati snimak organizatoru (Izravni sudionici, vozač koji je bio iza ili ispred icidenta a ima snimak koji može pomoći)
 • Svaki vozač koji tijekom sezone skupi tri opomene će automatski dobiti kaznu od suspendiranja za utrku, ali samo ako je dvije ili više opomena dobio za vozačke prekršaje.
 • Organizator može zbog nesportskog ponašanja svakog vozača suspendirati iz sljedeće utrke, izreći bodovnu ili vremensku kaznu te nakon ponavljanja I upozorenja izbaciti iz natjecanja!
 • Vozi se jedna utrka unutar 15 dana ( večernji termin, 21:30h ukoliko nije drugačije dogovoreno s vozačima)
 • Organizator će ponuditi tri termina za svaku utrku, voziti će se termin kada bude odgovarao najvećem postotku vozača, minimalno 75% sudionika (15 vozača), u slučaju istog postotka voziti će se prvi ponuđeni termin.
 • Igrači koji su kategorizirani kao treći vozači u timovima imaju pravo nastupa za drugi tim ukoliko im nedostaje u vrijeme utrke vozač, bodove koje osvoji idu u prilog njemu kao vozaču I timu za kojeg je vozio utrku bez obzira da li je prijavljen kao treći vozač u neki drugi tim.
 • Vozači moraju prije početka prvenstva prijaviti svoj tim. Za prvu sezonu odlučeno je da će timovi biti random, odnosno da će se odrediti izvlačenjem tko će voziti za koju momčad. Nakon završenog prvenstva, timovi će se birati prema ostvarenom timskom rezultatu.
 • U slučaju da neki tim ima mogućnost sponzorstva te prema ugovoru dužan je voziti za određeni F1 tim dužan je upoznati organizatora o istom, u tom slučaju omogućiti će im se vožnja za određeni F1 tim

Sistem bodovanja:

 1. 25 bodova
 2. 18 bodova
 3. 15 bodova
 4. 12 bodova
 5. 10 bodova
 6. 8 bodova
 7. 6 bodova
 8. 4 boda
 9. 2 boda
 10. 1 bod

Najbrži krug utrke: 1 (Dodatni bod dodjeljivati samo ako dotični vozač, koji je postavio najbrži krug, završi utrku unutar prvih 10)

 • Vozačima se bodovi zbrajaju za vozačko prvenstvo, a konstruktori dobivaju bodove zbrajanjem bodova svojih vozača.
 • Vozački i konstruktorski naslov osvajaju vozač i konstruktor s najviše osvojenih bodova u sezoni, a u slučaju istog broja bodova poredak se određuje ‘kvalitetom’ rezultata (gleda se najprije broj pobjeda, a ako je on jednak gleda se broj drugih mjesta itd.)
ZASTAVE BOJA ZNAČENJE
ŽUTA Jedna žuta označava opasnost pred sobom, poput krhotina uslijed sudara. Vozači moraju usporavati dok prolaze; pretjecanje je zabranjeno, osim ako je neizbježno, poput vozača koji se povlači u odjeljku ili ako vozač zaostaje.

2 mahane žute boje na istom stupu ukazuju na veliku opasnost pred nama. Vozači moraju usporiti i biti spremni za zaustavljanje; nije dopušteno pretjecanje ako vozač ne lapira.

ZELENA Staza je sada čista, a vozači mogu trčati brzinom utrke i mogu ponovno prestići.
CRVENA Crvena zastava označava da je utrka, trening ili kvalifikacijska sesija obustavljena. Svi vozači na stazi moraju oprezno krenuti prema pit stazi i zaustaviti se. Vozači ne smiju napuštati bokseve.
PLAVA Tijekom utrke, svijetloplava zastava mahana na stazi upozorava vozača da ga prestiže brži automobil i ne smije namjerno ometati njihov napredak, poput blokiranja manevriranja u prolazu. Vozač može pretrpjeti kazne ako zanemari 3 uzastopne plave zastave.
BIJELA Bijela zastava označava sporo vozilo, poput automobila u mirovini, hitne pomoći ili kamion za vuču naprijed na stazi i upućuje vozače da usporavaju.
CRNA Crna zastava nalaže određenom vozaču da se vrati u svoj box u sljedećem krugu obično zato što je diskvalificiran iz utrke.
CHEQUERED Crno-bijela karirana zastava označava kraj utrke, trening ili kvalifikacijsku sesiju. Tijekom utrke prikazuje se prvo pobjedniku, a zatim ostatku terena kad završe.