O Nama

Poštovani ljubitelji virtualnog nogometa !

Od 2010. godine bavimo se organiziranjem on line natjecanja u virtualnom nogometu. Iza nas su godine rada i iskustva.

Povijest

Krajem 2009. godine i početkom 2010. godine krenuli smo s organiziranjem online natjecanja preko Play Station konzola, tada smo se nalazili na CRO-ps3 forumu. Sredinom 2010. godine radimo naš prvi web-site i organizaciju pod nazivom PES HRVATSKA i okupljamo ljubitelje PRO EVOLUTION SOCCERA, osnivači su Vinko Milat (Vinko_TG) i Ivan Šakić (shaja1312). Nakon niza uspješnih odigranih sezona, dolaskom Play Station 4 konzole mijenjamo naš naziv u PES-EXPERT i postajemo jedna od najvećih i najuspješnijih online organizacija. Jednom godišnje organiziramo okupljanje naših članova. Međusobno upoznavanje do sada nepoznatih online natjecatelja je bio pun pogodak, stekla su se prijateljstva a i rivalstva kako online tako i u live natjecanjima. Početkom 2018. godine registriramo prvo Društvo za promicanje virtualnog nogometa na području Hrvatske.

Od naših natjecanja najpopularnija je Regionalna PES liga (RPL) koja je u najboljim danima brojila preko 100-tinu igrača, FUMA (Full manual) zajednica te ML (Manager liga), oba natjecanja koja osim vještine igranja zahtijevaju i sposobnost vođenja tima, od izgradnje infrastrukture, preko  ekonomije do kupnje igrača i traženja nogometnih talenata.

Pored atraktivnih online natjecanja 1v1 , sve su više su „in“ MULTI ekipe 11v11, 2v2 ili 3v3. Ni u tom dijelu nismo zaostajali, naša zajednica je stvorila čak tri (3) MULTI momčadi a većina naših igrača su sudionici nacionalnih momčadi.

Početkom 2019. godine dolazi do trzavica unutar organizacijskog dijela. Nakon višetjednih pregovora nažalost nismo se uspjeli složiti oko ciljeva i organizacijskog dijela pa smo primorani napustiti ono što smo stvarali godinama, našu zajednicu.

No naša ekipa ne posustaje, ljudi koji su bili snaga i motor PES Experta ovih 10 godina ostaju zajedno, s jasnim  ciljevima te smo spremni krenuti ponovno, iz početka s novim imenom i novim natjecanjima za sve ljubitelje virtualnog nogometa a članovi koji su prepoznali naš trud i rad ostali su uz nas. Natjecateljska pravila i poštivanje protivnika je na prvom mjestu, jedina razlika između igrača je ona na terenu, tih 90 minuta (virtualnih) igre…

Registrirano je novo Društvo za promociju virtualnog nogometa pod nazivom DVANAESTI IGRAČ, napravljena je nova i modernija web stranica, natjecateljska pravila su dobrim dijelom promijenjena, naša natjecanja su ostala dosta slična, s ponešto inovacija kako bi vama bilo zanimljivije sudjelovati i boriti se za titulu.

 

Naša natjecanja

  • eFootball PES league

Jedno od najpopularniji online natjecanja između igrača. Natjecanje koje broji veći broj igrača koji su raspoređeni po ligama, 1. eFootball PES liga je liga koja je po kvaliteti igrača najjača, tu su oni najbolji a iza dolaze ostale lige, ovisno o broju natjecatelja. Svaki novi igrač svoje druženje i put počinje u najnižem rangu natjecanja te dobrom igrom napreduje u viši rang te tako do 1.lige gdje je borba onih najboljih u serijalu. U eFootball PES ligi igrači biraju postojeće klubove u igri sukladno natjecateljskim pravilima.

  • PES FULL MANUAL LEAGUE  I PES MANAGER LEAGUE

FUMA liga  i MANAGER LEAGUE postoje već nekoliko sezona a zajednica raste iz dana u dan. U natjecanju igrači biraju svoj klub po želji te dobiju određeni novčani iznos za sastavljanje momčadi po vrijednosti transfermarkt.com. S igračima koje ste kupili krećete u natjecanje. Postavke za igranje FUMA LIGE su full-manual, dakle nema pomoći pri dodavanju, šutiranju, dok MANAGER LEAGUE ima standardne postavke, tj assist. Kroz natjecanje zarađujete novce za vaš klub, isplaćujete primanja igračima, prodajete ih te kupujete nove igrače, razvijate akademiju mladih igrača, bavite se izgradnjom stadiona, medicinskog centra ili fan shopa. Ako ste nekada igrali managere onda je ovo pravo natjecanje za vas. Potraga za igračima i prijelazna razdoblja jednako su zanimljiva kao i samo natjecanje, borba za igrača te pronalazak mladog talenta koji će kroz akademiju izboriti nastup u prvoj momčadi ili će vašem klubu donijeti veliku zaradu, izbor je samo na vama!

  • FUMA SOCCER LEAGUE

Natjecanje za ljubitelj igranja na FULL MANUAL postavkama. Ovo natjecanje i sistem je svake sezone različito. Igra se s postojećim klubovima na aktualnom serijalu ali obično prati neko stvarno natjecanje pa smo tako znali dobiti prvaka kroz ligaško natjecanje  CONMEBOL preko Copa Libertadores i Copa Sudamericana.

  • MYCLUB PES BALKAN LEAGUE

myClub PES balkan league ili jednostavno myClub PESBALL je naš najnovije natjecanje. Kroz ligaške sezone natjecanje prati napredak vašeg igranja myClub moda u aktualnom serijalu PES-a te postepen razvoj vaše momčadi kroz naša ligaška online natjecanja. Online natjecanje za ljubitelje myClub moda !

  • MULTI LIGE I TURNIRI

MULTI lige su lige koje će se igrati s više igrača u momčadi ovisno o serijalu i mogućnostima koje pruža.

U planu nam je raditi 2v2, 3v3 te 10v10. Lige poput 2v2 i 3v3 bi bile između naših aktivnih članova dok bi lige 10v10 uključile prijateljske gaming portale gdje bi kroz razna natjecanja doznali gdje se igra najbolji virtualni nogomet.

  • MULTI MOMČADI

Kroz sva naša natjecanja igrači se razvijaju, izmjenjuju iskustva i napreduju neovisno koji serijal igrali.

Naša organizacija trenutno broji dva MULTI tima FUMA EVOLUTION TEAM GLADIATORS  TEAM koji sudjeluju u raznim 10v10 natjecanjima, svi igrači su dobrodošli a dobrim igrama i zalaganjem na terenu postajete dio prve momčadi.

  • ONLINE I LIVE TURNIRI

Osim navedenih natjecanja koja su naša svakodnevnica u trenucima pauza i slobodnog vremena organizirati će se razni online turniri te live turniri na okupljanjima naših članova.

 

POSTANITE NAŠ ČLAN, POSTANITE DIO VIRTUALNE NOGOMETNE EVOLUCIJE

 

This is what football is all about