Hollow Knight: Voidheart Edition – SUPER MARIO ZA ODRASLE


O ČEMU JE RIJEČ, KRAVA ĆE VAM REĆ’ !

“Hollow Knight” je vrlo jednostavna ali i zapetljana igra, a ovaj mjesec besplatno se može preuzeti u Playstation trgovini ukoliko ste PS+ korisnik. Ja sam ju na taj način preuzeo i moram priznati – osvojila me! Zanimljivost koja se veže uz ovu neovisnu igru je ta da su je napravile 3 osobe. Prodana je u milijunskim brojevima i osvojila je čitav Svijet.

Priča igre odvija se u kraljevstvu kukaca zvanom “Sveto gnijezdo”, a zbog nepoznatih razloga većina insekata izgubila je dušu i postala živim leševima. Lik kojim upravlja igrač nepoznata je osoba iz strane zemlje, koju ovdje poziva misteriozni glas, započinjući tako putovanje istraživanjem priče iza kraljevstva. Igrači trebaju sami pronaći tragove na karti, voditi razgovore i lutati satima. To lutanje zna biti zanimljivo…

Iako se čini da se igra proteže u svim smjerovima, zapravo ima mnoga ograničenja i brave na vratima. Produbljivanjem procesa, igrači mogu pronaći predmete koji poboljšavaju sposobnost lika, poput penjanja po zidovima i sprinta, dvostrukih skokova i sl.  Svaki put kad se predmet otključa, dodat će se nova istraživačka scena.


GLAZBA, GRAFIKA I POKRETI

Ova igra ima izvrstan 2D umjetnički stil i grafičku izražajnost. Kontrola pokreta i izraza likova pedantna je, živahna i zanimljiva, a detalji scene i prikaz atmosfere također su vrlo fascinantni. Svaki okvir slike može se uzeti kao pozadina, a svaki detalj pruža iznenađujuću ljepotu. Iza bujne vegetacije na zelenoj stazi s vremena na vrijeme bit će praznih prostora i vlažnih koraka, kiše koja ne prestaje u “gradu suza“. Uz umirujuću i tihu klavirsku glazbu, pojavio mi se osjećaj melankolije i usamljenosti. Malo je igara zbog kojih se ljudi mogu zadržati samo zbog glazbe i grafike, a Hollow Knight je definitivno jedna od najboljih.

U ovoj složenoj tamnici ima bezbroj ludih i ksenofobnih insekata koji po čitav dan lutaju svojim bivšim domovima, uvijek se pripremajući za najjači napad na sve strane. Kako se boriti protiv ovih grešaka postalo je neizbježni dio putovanja. Pripremite se na brojne izgubljene živote i borbu sa vlastitom dušom koja ostaje na istom mjestu gdje ste prethodno izgubili život. Ukoliko želite vratiti osvojene novčiće, morate poraziti svoju dušu.


ZAKLJUČAK

“Hollow Knight” nesumnjivo je izvanredno djelo. Izvrsna postavka i oblikovanje atmosfere čine ga izvrsnim umjetničkim djelom, dok me prilično tvrda glazba za borbu i skakanje natjerala da se ogrebem po glavi, ali i dalje uživam u njemu. Ako volite horizontalnu verziju igre i sviđa vam se ovaj prekrasan stil slikanja, čini se da nema razloga da si ne dopustite isprobati ovu stvar.

 nilska_krava