POČELO JE, POČELO…

Većina ljubitelja „PES-a“ i udruge 12.igrač upoznata je s pravilima natjecanja koje trenutno ima najviše sudionika, a ove sezone taj broj je raspoređen u čak 4. lige. Ukratko, igrači biraju svoje klubove na temelju pozicija koje su ostvarili u prethodnoj sezoni, a svaka liga ima točno određenu jačinu klubova koja se može odabrati. Novi članovi počinju svoje putovanje od najnižih liga s ciljem prelaska u gornje domove i osvajanja titula ili mjesta koja garantiraju kvalifikacije u ligu iznad, isto tako oni igrači koji se natječu u ligama iznad pokušavaju se izboriti za pehar ili za ostanak u tom društvu. Sve u svemu, jedno podosta zanimljivo natjecanje u kojem ne postoji izbor dvaju istih klubova, odnosno svaki igrač igra s različitim „pravim“ klubom. Između ostalog svi klubovi participiraju u kup natjecanjima po pravilima koje je odredio voditelj natjecanja  Bradush, pratiteljima udruge dobro poznat igrač i član koji je uvijek spreman pomoći i objasniti pravila te razumno donijeti odluke u svojoj nadležnosti.

Jubilarna trideseta sezona donosi različite novosti, a jedna od zanimljivijih je pokretanje eFootball TV kanala na Youtube-u koji ima cilj prenošenja uživo te kratkih reportaža s utakmica ovog natjecanja. Što se tiče trenutnog poretka i odigranih kola, situacija je slijedeća:

1st DIVISION
Otvoreno je prvih 6 kola, a trenutno vodeći na tablici je football_hunter koji je imao zanimljivu utakmicu protiv ramovicOAK u kojoj je postignuto 16 golova. Branitelj naslova GrandeTorres_09 odigrao je samo 2 utakmice od kojih je jednu izgubio u susretu protiv dicbra. Iz privatnih razloga od natjecanja je odustao crazykure1911.

2nd DIVISION
Nakon 6 odigranih utakmica na prvom mjestu nalazi se opacakjosipAT, a u stopu ga prate koso-93 i Branislavzivanov. Na youtube kanalu eFootball TV imate priliku pogledati sažetak utakmice između grekusabit VS Branislavzivanov u kojoj je kratak sadržaj prokomentirao mika1991989.
Svakako pogledajte cijelu epizodu u kojoj se nalaze i ostale utakmice drugih divizija.

3rd DIVISION A
6 od 6 utakmica i uvjerljivo prvo mjesto drži cvele_90, a prvi pratitelj je Tsj984.

3rd DIVISION B
Još jedan igrač sa 100% učinkom u prvih 6 kola je slobodan27 koji je trenutno prvi na tablici, a iza njega se nalazi Vujke9 koji je u 6 utakmica ostvario 4 pobjede i 2 neriješena rezultata.